HURRA: Det er ting som tyder på at lagkameratene likte Miralem Pjanic' frispark på overtid i første omgang. HURRA: Det er ting som tyder på at lagkameratene likte Miralem Pjanic' frispark på overtid i første omgang. Foto: Tony Gentile

Åtte av åtte for Roma

Slo topprival Napoli fredag.

Napoli synes å ha glemt hvordan det er å slippe inn mål. Fredag sto de overfor sin største test denne sesongen, da serietoer Napoli kom til hovedstaden. Tross store sjanser for bortelaget, var det Roma og Miralem Pjanic som scoret begge målene.

Dermed står Roma med åtte seirer på åtte mulige denne sesongen. Målforskjellen er mektige 22-1!

Fredag yppet gjestene seg en rekke ganger. Goran Pandev – tidligere Lazio-spiller – var alene med keeper Morgan De Sanctis ti minutter før pause. Keeperen halvklarte og Daniele De Rossi kunne redde på streken.

Ti minutter senere fikk Lorenzo Insigne sjansen. Han danset forbi Maicon, men skuddet gikk via stolpen og ut.

Fire minutter på overtid i første omgang skulle målet komme. I den andre enden.

Pjanic sendte et elegant frispark fra vel 20 meter over muren og ned i vinkelen bak Pepe Reina. Dermed ville jubeltilstander blant de nesten 60.000 tilskuerne på Stadio Olimpico.

I annen omgang fortsatte Napoli å skape sjanser. De hadde ytterligere to skudd som testet kvaliteten på aluminiumen i hovedstaden, men igjen var det hjemmelaget som fikk mål.

Napoli-forsvarer Paolo Cannavaro var klumsete i en duell og pådro seg både sitt andre gule kort og straffespark.

Med Francesco Totti allerede ute av spill med skade, var det Pjanic som fikk sjansen fra 11 meter. Han sendte Reina den ene veien og ballen den andre.

Dermed kunne speakeren i Roma dra til med «Grazie Roma» enda en gang, og klubben kan se frem til enda en uke på toppen av Serie A-tabellen.