KOMPISDUELL: Fredrik Aursnes håper han får starte mot Brann på Aker stadion lørdag. Da møter han kameraten og tremenningen Sivert Heltne Nilsen, som han spilte med i Hødd. KOMPISDUELL: Fredrik Aursnes håper han får starte mot Brann på Aker stadion lørdag. Da møter han kameraten og tremenningen Sivert Heltne Nilsen, som han spilte med i Hødd. Foto: Bjørn Brunvoll

Aursnes vil gi Brann-tremenningen «juling»

For første gang skal Moldes Fredrik Aursnes spille mot kompisen og slektningen Sivert Heltne Nilsen.

MOLDE: Det blir en svært spesiell kamp for Fredrik Aursnes når Molde tar imot Brann på Aker stadion lørdag. Som Hødd-spiller ble han dyrket av trener Lars Arne Nilsen, som i dag er sjef i Brann. Og han spilte på midtbanen sammen med trenerens sønn Sivert Heltne Nilsen, som nå er Brann-spiller.

– Jeg og Sivert kjenner hverandre godt. Vi er jo litt i slekt og spilte sammen to sesonger i Hødd. Jeg har snakket en del med ham de siste ukene, og inviterte ham på besøk fredag kveld siden Brann kommer til Molde dagen før kampen. Det er hyggelig, men lørdag blir det alvor, sier han.

Cupmestere

Aursnes og Heltne Nilsen ble cupmestere sammen i Hødd og var lagkamerater i Ulsteinvik i 2012 og 2013. Så gikk Heltne Nilsen til Vålerenga.

For første gang skal Sivert Heltne Nilsen møte tremenningen og kompisen Fredrik Aursnes i kamp. Foto: Tor Høvik

– Det blir kjekt å møte Sivert, jeg har faktisk aldri spilt mot ham. Jeg møtte Brann med Hødd i fjor, men da var han skadet. Sivert er alltid tent og tøff, så det blir sikkert en krig mellom oss. Jeg har lyst til å gi ham litt juling, sier Fredrik Aursnes om «slektstreffet» på midtbanen lørdag.– Det blir ekstra artig å spille mot ham. Vi har veldig god kontakt og har snakket sammen en del de siste ukene. Han er defensiv midtbane på Brann så vi kan møtes til en del dueller.

Møter igjen gamletreneren

Lørdagens kamp på Aker stadion blir også et gjensyn med trener Lars Arne Nilsen, som «oppdaget» Aursnes da han var 16 år gammel.

– Lars Arne var Hødd-trener da jeg kom fra Hareid og betydde mye for utviklinga mi. Han ga meg tillit selv om jeg var ung, mer enn mange andre trenere ville gjort. Jeg setter veldig pris på at jeg fikk spille så mye som jeg gjorde i Hødd, sier Aursnes.

– Nilsen ville ha deg til Bergen i fjor høst, er det riktig at valget ditt egentlig sto mellom Brann og Molde?

– Brann ønsket meg. Jeg hadde en prat med Lars Arne og ble lovet mye spilletid. Det var litt interessant på et tidspunkt, det var ikke uaktuelt siden jeg hadde flere kjenninger i klubben. Men da jeg gikk for Molde var det egentlig ingen tvil om hva som var rett, sier Aursnes.

Slipper inn lite mål

Han tror Molde vil møte et Brann-lag som ligner ganske mye på det Hødd-laget han selv spilte på.

– Jeg vet jo litt om hvordan Lars Arne tenker og spiller. Jeg regner med at de kommer hit og opptrer omtrent på samme måten som vi gjorde i Hødd. Det betyr kompakt forsvar i 4-5-1 og kontringer i 4-3-3. De vil ligge lavt til tider, men har også spillere som kan holde på ballen framover i banen når det trengs. Brann har fått fram et bra lag som slipper inn lite mål, sier Fredrik Aursnes.