Åge Hareides Danmark vant den siste testen før VM i Russland. Åge Hareides Danmark vant den siste testen før VM i Russland. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Endelig løsnet det for Danmark og Hareide: – Det hadde gått ut over selvtilliten

Danmark vant VM-generalprøven mot Mexico 2–0.

Det danske landslaget sto med kun en scoring dette kalenderåret før lørdagens kamp. Men med 2–0 i generalprøven fortsetter Åge Hareides voldsomme statistikk som dansk landslagssjef.

– Det var viktig for laget å få vist at vi fortsatt kan score mål. Det hadde gått ut over selvtilliten hvis vi hadde fått enda en kamp uten å score, sier Hareide ifølge bold.dk.

– Det er jo nesten blitt en vane at Christian Eriksen scorer, men jeg er veldig glad på Yussuf Poulsens vegne. Han fortjente virkelig den scoringen, sier han.

15 kamper uten tap

Danmark har nå ikke tapt en offisiell landskamp siden 10. november 2016. Da ble det 0-1 hjemme mot Montenegro. Siden har laget spilt 15 kamper.

Lørdag så den siste VM-testen mot Mexico på Brøndby stadion en stund ut til å ende målløst, men i avslutningen av oppgjøret inviterte Christian Eriksen til feiring av at han mandag ble pappa.

Tottenham-profilen sto over Danmarks forrige VM-oppkjøringskamp mot Sverige på grunn av fødselen, men lørdag var han tilbake og i praktslag.

Først slo midtbanemaestroen den målgivende pasningen til Leipzig-proffen Yussuf Poulsens 1-0-mål etter 71 minutters spill. Tre minutter senere satte Eriksen selv inn 2-0 etter forarbeid av høyrebacken Henrik Dalsgaard.

Christian Eriksen viste at VM-formen er i anmarsj. Christian Eriksen viste at VM-formen er i anmarsj. Foto: SCANPIX DENMARK

På sidelinjen kunne landslagssjef Åge Hareide fornøyd konstatere at mannskapet hans fant tilbake til målprotokollen etter to strake 0-0-kamper mot Chile og Sverige.

Det gir selvtillit foran det kommende VM-sluttspillet i Russland. Der skal Danmark ut mot Peru i sin første kamp, mens Australia og Frankrike er motstandere senere i gruppespillet.

Sverige sliter

Sverige klarte bare 0–0 hjemme mot Peru i sin generalprøve. Det er ikke oppmuntrende tall Sverige tar med seg til mesterskapet i Russland.

Janne Anderssons lag har spilt tre strake kamper uten å score mål og står uten seier på sine fire siste oppgjør.

– Vi har spilt to jevne og sjansefattige kamper, men jeg er trygg på hvordan vi spiller. Likevel er vi nødt til å løfte oss opp et hakk til, sier landslagssjef Janne Andersson.

Sverige innleder VM mot Sør-Korea 18. juni. Senere skal de møte regjerende mester Tyskland og Mexico i gruppespillet.