DANSK PRØVESPILLER: Oliver Kjærgaard håper på kontrakt med Tromsø IL. DANSK PRØVESPILLER: Oliver Kjærgaard håper på kontrakt med Tromsø IL. Foto: Øyvind Sivertsen

Kan få denne landslagsspilleren helt gratis – likevel vil TIL forhandle med Lyngby

Forbildet er Andres Iniesta. Om få dager kan U20-landslagsspiller Oliver Kjærgaard (19) bli TIL-klar – på en svært billig overgang.

SOTOGRANDE, SPANIA (itromso.no): Kjærgaard er på sin første TIL-trening tirsdag ettermiddag og skal være med på resten av treningsleiren som avsluttes mandag.

– Det er veldig spennende. Jeg har sett fram til dette veldig lenge. Jeg tror det er en veldig god mulighet for meg, og håper jeg kan gjøre det godt her, sier Kjærgaard til iTromsø.

På grunn av uteblivende lønn sa den danske U20-landslagsspilleren opp kontrakten med Superliga-klubben Lyngby sist helg. Det betyr at han, mest sannsynlig, står fritt til å signere for TIL.

– Vi holder på å finne ut av om det er krav på utdanningskompensasjon. Til nå ser det ut som om det ikke finnes et krav om det, men vi ønsker å ha en god dialog med Lyngby. Kanskje kan vi inngå en avtale med dem, dersom vi ønsker å signere kontrakt med Oliver. Vi ønsker å ta Lyngby på alvor også, sier TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

For TIL ønsker ikke å havne i konflikt med Lyngby.

– Det ser ut som de egentlig ikke har et legitimt krav om kompensasjon. Men hvis vi går for dette så ønsker vi å få på plass en avtale med Lyngby, slik at det ikke er noen tvil i det videre løp, sier sportssjefen.

Kaptein på U20-landslaget

Kjærgaard har, tross lite spilletid for Lyngby denne sesongen, et godt navn i Danmark. Han har vært kaptein for U20-landslaget.

– Han har han en veldig spennende bakgrunn og har vært en leder i alderbestemte danske landslag. Det blir veldig interessant å se ham sammen med vår gjeng, sier Johansen.

Også andre klubber har signalisert interesse.

– Men jeg var i fellesskap med min agent (Bjarne Goldbæk) enig om at dette så mest spennende ut, og det er dette vi håper på, sier Kjærgaard.

Og begrunner:

– Det er et godt lag, og jeg tror det kan være gode muligheter for spilletid. Jeg har også hørt at treneren er «superdyktig». Denne klubben har også solgt mange spillere, så talentarbeidet er meget godt.

– Løpssterk og godt driv

TIL er klare over konkurransen og kommer til å ta en avgjørelse i løpet av treningsleiren her i Spania.

– Jeg vet at det er interesse, ja. Det har vært mange klubber som har fulgt ham, og det er danske klubber som er interesserte i å signere ham, sier Johansen.

Kjærgaard beskriver seg selv som en «nummer åtte» på banen - en løpssterk boks til boks-spiller.

– Jeg er dynamisk, har et godt driv med ballen og er hardtarbeidende. Jeg har gjort en del mål på både U19-laget og på landslaget. Jeg synes selv jeg er flink til å vinne ballen og spille den fra meg raskt, sier 19-åringen.

Forbildet er Barcelona-stjernen Andres Iniesta.

– En dyktig fotballspiller som jeg synes har mange felles kvaliteter med. Jeg er selvsagt ikke like god, sier Oliver Kjærgaard til iTromsø.