Chelsea sikret seieren med scoring på tampen. Chelsea sikret seieren med scoring på tampen. Foto: PAUL CHILDS / Reuters / NTB Scanpix

Chelsea-scoring på tampen sikret seier

Chelsea slo Slavia Praha.

SLAVIA PRAHA - CHELSEA 0–1

Chelsea var store favoritter før oppgjøret, men slet med å bryte ned Slavia Praha-forsvaret. Fem minutter før slutt ga derimot Marcos Alonso gjestene 1-0 i den første kvartfinalekampen i europaligaen.

Den utskjelte forsvarsspilleren stanget kontant inn Willians innlegg. Målet kom litt ut av ingenting, men det tsjekkiske hjemmeforsvaret greide ikke å stoppe en Alonso som gikk på et perfekt løp inne i boksen.

Med den sene scoringen endret forutsetningene seg markant. 0-0 ville vært et uggent resultat for Chelsea, men med borteseier i bagasjen bør blåtrøyene ha bra kontroll på kvartfinaleoppgjøret.

Returen går på Stamford Bridge i London neste uke.

  • LEST DENNE? Arsenals imponerende statistikk fortsetter
Eden Hazard kom innpå etter en snau time i Chelseas 1-0-seier over Slavia Praha. Foto: Petr David Josek / AP / NTB scanpix

I første omgang var Chelsea nærmest scoring da Willian satte inn sin klassiske finte og sendte ballen i tverrliggeren etter 25 minutter. Bortsett fra den enorme sjansen var det lite de engelske gjestene skapte før pause. Slavia Prahas høye press sørget for det.

Maurizio Sarri startet med Eden Hazard på Chelsea-benken, men etter en snau time så han seg nødt til å ta i bruk sin største stjerne. I denne perioden var Slavia Praha i dytten og skapte problemer for bortelaget.

Chelsea har vunnet 10 av 11 kamper i europaligaen denne sesongen. Finaleseier i turneringen vil garantert sende London-laget tilbake til mesterligaen neste sesong.

Derfor blir den også prioritert høyt som en god backup i tilfelle Chelsea feiler og ikke ender blant de fire beste i Premier League ved sesongslutt.