Vidar Riseth (innfelt) mener Ronny Deila (t.v) har en altfor dårlig stall for å kunne leve opp til supporternes forventninger. Vidar Riseth (innfelt) mener Ronny Deila (t.v) har en altfor dårlig stall for å kunne leve opp til supporternes forventninger. Foto: Reuters / NTB scanpix

Riseth hardt ut mot Celtic-styret: – De er feige

Tidligere Celtic-spiller Vidar Riseth mener Ronny Deila fortjener at styret går ut og tydeliggjør klubbens strategi. – Vidar er glad i å spøke, svarer Celtic.

Presset på Celtic-manager Ronny Deila er enormt i Skottland. Storklubben er for lengst ute av Europa League, og da «The Bhoys» røk ut av den skotske ligacupen på januars siste dag, økte presset betydelig.

Flere eksperter og supportere mener at Deila bør få sparken, selv om storklubben leder ligaen og fortsatt er med i kampen om trofeet i den skotske cupen.

Tidligere Celtic— og Rosenborg-spiller Vidar Riseth mener forventningene er urealistisk høye til Deilas mannskap.

Refser Celtic-styret

Den australske Celtic-stjernen Mark Viduka har akkurat scoret for hjemmelaget på Celtic Park i 1999. Vidar Riseth (t.h) kommer løpende til for å feire.

– Ronny vant masse i fjor og hadde en bra stall, men så forsvant mange. Da må man erstatte spillerne som har forlatt klubben og begynne på nytt, sier Riseth til Aftenposten.Celtic-stallen er rett og slett ikke god nok til å leve opp til supporternes forventninger, mener 43-åringen.

– Det blir som dra ut på en reise, men så blir reisen avbrutt hele tiden. Ronny fostrer opp spillere slik at de blir gode, og så blir de solgt, sier Riseth, som for øvrig er en god venn av Deila.

Det største tapet for Celtic-manageren før inneværende sesong, var midtstopper Virgil va Dijk, som gikk til Southampton. I tillegg forsvant Jason Denayer, John Guidetti, Stefan Scepovic og Anthony Stokes, som alle spilte jevnlig forrige sesong.

– De er feige

– Jeg skulle ønske at styret kunne gått ut i media og sagt hvilken plan de har for klubben, men de sier jo ingenting. Og det synes jeg er feigt. De er feige, rett og slett.

– Da jeg var i Celtic hadde vi Henrik Larsson, Mark Viduka, Ian Wright, Chris Sutton og Stilijan Petrov. Og vi beholdt dem. Da får man et bedre lag, og da gjør man det bra i serien og i Europa.

Peter Lawwell er administrerende direktør i Celtic og sitter i klubbstyret. Her presenterer han Ronny Deila som ny manager i klubben i 2014. Foto: Reuters

Etter at Rangers gikk konkurs og måtte starte opp på nytt langt ned i divisjonssystemet, har mye av pengene forsvunnet fra skotsk fotball. Det har ført til at Celtic har måttet tilpasse seg økonomisk.– Nå har det skjedd en endring. Klubben vil satse på unge spillere, og de valgte en sjef som er god på det i Ronny. Fansen forventer at Celtic vinner uansett, at de gjør det bra i Europa. Men svaret er nei. Spillermaterialet er for dårlig. I Europa blir de slått av Molde og Malmö.

Celtic svarer: –Riseth har ingen kunnskap om dette

– Jeg mener styret bør gå ut og si «vi skal bygge opp spillere og så selge dem». Da vil fansen skjønne at det vil gå litt opp og ned. Jeg skulle ønske at klubben holdt en pressekonferanse og forklarte det for pressen og fansen. Det fortjener Ronny, og det fortjener fansen også.

– Klubben må bestemme seg. Skal man beholde de gode spillerne, og skape et bra lag som kan hevde seg i Europa, eller skal man være en klubb som fostrer opp spillere og selger dem. Det er vanskelig å gjøre begge deler.

Vi har i flere dager forsøkt å få en kommentar fra styret i Celtic. Fredag ettermiddag kom dette svaret fra klubbens presseavdeling.

– Vidar har alltid vært glad i å spøke, og nå er han åpenbart i gang igjen. Her snakker han om noe han absolutt ikke har noe kunnskap om. Vi vil takke Vidar for hans støtte, sier en talsmann for Celtic til Aftenposten.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: