Stefan Johansen spilte hele lørdagens kamp mot Tsjekkia. Stefan Johansen spilte hele lørdagens kamp mot Tsjekkia. Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Landslagskapteinen ute mot Sverige

Stefan Johansen spiller ikke tirsdagens treningskamp mot våre svenske naboer.

Fulham-proffen er ikke med i troppen mot svenskene grunnet tøff kampbelastning, skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Johansen spilte samtlige 90 minutter i 1–1-kampen mot Tsjekkia lørdag.

26-åringen spilte 36 kamper for Fulham i Championship forrige sesong.

Heller ikke Tore Reginiussen spiller mot Sverige etter smellen han fikk mot tsjekkerne.Midtstopperen måtte byttes ut like før pause. Han slet med synet på det ene øyet etter å ha skallet med lagkamerat Sander Berge i en hodeduell. Både Berge og Reginiussen endte opp blodige etter sammenstøtet.

– Til slutt slet jeg veldig med å se farger, forskjell på farger og lys. Det ble bare skurr. Da var det bedre at det kom inn noen som hadde to friske øyne, forklarte Reginiussen etter kampslutt.

Sarpsborg 08s Sigurd Rosted kommer inn i troppen for å erstatte Reginiussen.

Etter søndagens landslagstrening måtte Stabæks landslagsspiss Ohi Omoijuanfo avbryte treningen på Bislett før den var ferdig.

– Ingen fare, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

23-åringen var i det som så ut som en uskyldig duell med keeper Ørjan Nyland tidlig i treningen. Men noe må ha skjedd med Eliteseriens toppscorer, for han var ikke i stand til å fortsette treningen, og humpet av banen sammen med landslagets medisinske personell.

På en pressekonferanse søndag sier landslagssjef Lars Lagerbäck at det kun dreier seg om en lårhøne og at det ikke er noen fare for at Stabæks måljeger er klar til tirsdagens privatlandskamp mot Sverige.

Varsler mange endringer

Omoijuanfo har til nå holdt døra åpen for å bli landslagsspiller for farens hjemland Nigeria. Med spilletid i lørdagens 1–1 kamp mot Tsjekkia kunne han ha blitt låst til Norge, men Ohi ble sittende på benken hele kampen.

Tirsdag spiller landslaget privatlandskamp mot Sverige på Ullevaal. På søndagens pressekonferanse varslet Lagerbäck at det kom til å bli en flunkende ny startellever mot Sverige.

– Det blir en del endringer til Sverige-kampen, og jeg er ganske sikker på at jeg bytter halve laget fra start. Jeg vil at en del spillere skal få mer erfaring, og jeg vil få se dem mer i aksjon selv også.