ARRANGØR: Qatar planlegger store oppgraderinger både på stadion og infrastruktur før VM i 2022. ARRANGØR: Qatar planlegger store oppgraderinger både på stadion og infrastruktur før VM i 2022.

Qatar nekter å gi slipp på VM

Sjefen for fotball-VM i Qatar avviser at mesterskapet bør overlates til et annet land.

FIFA regner med å flytte verdensmesterskapet fra sommer til vinter (januar). Dette for å unngå heten i Qatar når fotball-VM i 2022 arrangeres.

Englands fotballpresident Greg Dyke antyder at VM må flyttes dersom man ikke finner et passende tidspunkt for avviklingen av mesterskapet. Premier League, som spilles gjennom hele vinteren, er svært skeptisk til VM-pause midt i sesongen.

— Qatar er rett plass. Midtøsten er rett sted. Midtøsten fortjener å arrangere et stort mesterskap, sier VM-sjef Hassan al-Thawadi til BBC.

Han legger til at det ikke er noen grunner til at Qatar skal miste arrangementet.

— Vi jobbet veldig, veldig hardt for å sikre at søknaden var i tråd med reglene. Samtidig har vi innfridd alle løftene vi ga. Vi jobber hardt for å levere det vi har lovet. Engasjementet er sterkt, sier al-Thawadi.

Den europeiske klubbforeningen (ECA) går ventelig inn for å flytte VM-sluttspillet fra sommer til vinter i 2022. ## Hjemlig motstand

Samtidig begynner det også å komme noe motstand mot arrangementet i arrangørlandet. Nettavisen Arabian Business skriver i en kommentar at det lureste kanskje er om gulfstaten ikke arrangerer VM. Dette til tross for at tildelingen opprinnelig var en seier for den arabiske verden ettersom landet hadde den beste søknaden.

Avisen frykter likevel at klubbene i de store ligaene ikke vil frigi spillerne sine dersom de må spille i den stekende varmen, men også at de ikke får fri på grunn av at mesterskapet kolliderer med de store ligaene.

— Dette er blitt en farse, og det er ikke Qarar sin skyld, FIFA kunne ikke gjort det mer feilslått. Nå er den eneste utveien for Qatar å levere tilbake mesterskapet, skriver avisen.

Videre skriver avisen at FIFA burde vært stolt over at landet er villig til å bruke 30 ganger så mye på mesterskapet i forhold til det Sør-Afrika gjorde i forbindelse med VM i 2010. — Så når FIFA-lederne tar sin forventede beslutning om å flytte mesterskapet til vinteren i begynnelsen av oktober bør Qatar ta sin egen beslutning, nemlig å si nei til mesterskapet, skriver avisen.