Nyhetsbyrået AFP anslår at nærmere 5000 mennesker skal ha samlet seg i sentrum av Napoli etter cupfinalebragden. Nyhetsbyrået AFP anslår at nærmere 5000 mennesker skal ha samlet seg i sentrum av Napoli etter cupfinalebragden. Foto: CIRO DE LUCA / X03151

Verdens helseorganisasjon frykter nye smitteutbrudd etter disse oppsiktsvekkende bildene fra Italia

– Det gjør vondt å se disse bildene, sier Ranieri Guerra, visedirektør i Verdens helseorganisasjon (WHO).

– Jeg vil ikke at det skal skje igjen. Det gjør vondt å se disse bildene, sier Ranieri Guerra, visedirektør i Verdens helseorganisasjon (WHO).

Det italienske fotballaget Napoli tok sitt første trofé siden 2014 da de slo rivalen Juventus etter straffesparkkonkurranse i den italienske cupfinalen onsdag kveld.

Napoli-fansen fikk ikke feiret bragden på stadion ettersom kampen ble spilt uten fans på grunn av smittefaren, men i byen sto jubelen i taket.

I sentrum av Napoli skal de ha feiret i timevis mens de ventet på at Napoli-spillerne komme hjem fra Roma, hvor kampen ble spilt, natt til torsdag.

Fotballkampen mellom Atalanta og Valencia er i ettertid blitt omtalt som en «biologisk bombe». Foto: Luca Bruno / AP

Gir assosiasjoner til «Game Zero»

For Ranieri Guerra i WHO går tankene tilbake til den skjebnesvangre Champions League-kampen mellom Atalanta og Valencia tidligere i vår.

Den 19. februar dro 40.000 tilskuere for å se oppgjøret på San Siro i Milano. I ettertid fikk en rekke tilskuere og spillere påvist koronaviruset.

I Italia omtales oppgjøret som «Game Zero», «kamp null» på norsk, en referanse til «pasient null», den første smittede.

Det var full fest i Napoli etter at de slo Juventus i den italienske cupfinalen onsdag kveld. Foto: Alessandro Pone / LaPresse

– Dømt til å skape problemer

– Festingen er ynkelig, dømt til å skape problemer, sier Guerra til TV-programmet Agora, ifølge ESPN.

Italia er et av landene som er hardest rammet av koronaviruset.

Torsdag rapporterte Reuters om 66 nye dødsfall. Totalt 34.514 mennesker har dødd i Italia.

– På dette stadiet har vi ikke råd til dette. Heldigvis skjedde det i Napoli, der guvernøren og borgermesteren har innført strenge restriksjoner, og der utbruddet er mindre enn i andre byer, sier Guerra.