Lars Lagerbäck (til venstre) håper Stefan Johansen får spille mer hos West Bromwich. Lars Lagerbäck (til venstre) håper Stefan Johansen får spille mer hos West Bromwich. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Viktige landslagsspillere byttet klubb i januarvinduet. Det likte Lagerbäck.

Norges landslagssjef håper Stefan Johansen, Håvard Nordtveit og Alexander Sørloth får spille mer i deres nye klubber.

Det ordinære januarvinduet er stengt. Tre av Lars Lagerbäcks mest betrodde menn var blant dem som skiftet klubb.

Landslagskaptein Stefan Johansen går ned et nivå fra Premier League-laget Fulham til West Bromwich i mesterskapsserien på lån, mens Håvard Nordtveit skal prøve seg i Fulham i Johansens fravær på lån fra tyske Hoffenheim. Alexander Sørloth, som har slitt med spilletid i Crystal Palace, ble lånt ut til Belgia og Gent tidligere i januar.

Hvis trioen får regelmessig spilletid mener landslagssjef Lars Lagerbäck det vil slå positivt ut for Norge i den kommende EM-kvalifiseringen.

– Selvsagt er det bra for landslaget om Stefans, Håvards og Alexanders klubbytter innebærer at de får mer spilletid. Når vi nå står overfor en tøff EM-kvalifisering og flere slitsomme dobbeltkamper kommer vi til å behøve så mange bra spillere som mulig i bra kampform, sier landslagssjefen til Aftenposten.

Norge starter EM-kvalifiseringen i Valencia mot gruppefavoritt Spania lørdag 23. mars. Tre dager senere kommer Sverige til Ullevaal.

Landslagskaptein Stefan Johansen byttet ut benketilværelse hos nyopprykkede Fulham i Premier League med West Bromwich i vant miljø i mesterskapsserien i overgangsvinduets siste timer. Midtbanespilleren skal være på lån hos West Brom ut sesongen.

Johansen har fått lite spilletid for Fulham siden klubben tok turen opp til toppnivået i engelsk fotball. Fire kamper fra start og åtte som innbytter er det blitt i serien denne sesongen.

Alexander Sørloth har dratt til Belgia og Gent. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Tidligere torsdag ble det bekreftet at en annen nordmann, Håvard Nordtveit kommer på utlån til Fulham. Han kommer fra tyske fra Hoffenheim og skal være på utlån til sommeren.

Nordtveit har vært ute i kulden i Tyskland og håper nok at det skal bli mer spilletid i England.

– Jeg er veldig glad for å få muligheten til å komme tilbake til Premier League og forhåpentligvis bidra til å sikre Fulham en plass. Det ville være noe jeg ville sette høyt på lista i karrieren min, sa Nordtveit til klubbens nettsted.

Alexander Sørloths mye omtalte overgang fra Crystal Palace til belgiske Gent gikk i boks tidlig i januar. Han tvilte ikke da låneavtalen kom på bordet.

– Etter det gikk ting veldig raskt. Jeg bestemte meg raskt for at jeg ville hit på lån, for jeg mener dette er den rette overgangen for min del, sa Sørloth til klubbens hjemmeside.