Scoret: Fredrik Aursnes glimtet til flere ganger mot AIK fredag. Her scorer han i straffesparkkonkurransen, som svenskene vant 4-2. Scoret: Fredrik Aursnes glimtet til flere ganger mot AIK fredag. Her scorer han i straffesparkkonkurransen, som svenskene vant 4-2. Foto: ERIK BIRKELAND

Dette kan bli en ny publikumsfavoritt

Fredrik Aursnes (20) har imponert alle etter overgangen til Molde.

DUBAI (Rbnett): Molde — AIK 1-1: Fredrik Aursnes ble Moldes første signering for 2016-sesongen da han skrev fireårskontrakt 1. desember i fjor. Midtbanespilleren med fortid i Hareid og Hødd har overbevist på treningsfeltet i januar og får uhemmet skryt fra både trenerapparatet og de etablerte Molde-spillerne.

— Det gleder hjertet mitt å se at han bare blir bedre og bedre. Fredrik har tatt steget opp veldig fort og kommer til å bli en viktig mann for oss allerede denne sesongen, sier Ole Gunnar Solskjær til Rbnett.

Han tror Moldes «U21-lag» kommer til å lage mye god underholdning i norsk fotball i 2016. — Vi har ei rekke der med Fredrik, Eirik (Hestad), Sander (Svendsen), Moi (Elyounoussi) og Petter (Strand). Disse fem guttene skal få lov til å blomstre og glede supporterne i år. De trenger bare et par rutinerte ledere rundt seg, sier Solskjær.

Mot AIK fredag kom 20-åringen på banen etter pause og viste flere glimt av kvalitet. Først slo han en blanding av innlegg og skudd som traff tverrliggeren. Ti minutter før full tid gjorde han et elegant forarbeid og slo et hardt innlegg, som til slutt endte med at Mohamed Elyounoussi fintet seg til åpent mål og satte inn 1-1. -Det er kjekt å høre at folk synes jeg har gjort et bra inntrykk. Jeg synes overgangen har gått fint og jeg håper jeg skal bli enda bedre til seriestart. Jeg har funnet tonen med Mattias (Moström), det funker bra på høyresida, sier Aursnes, som også scoret på sitt straffespark mot AIK .

Molde-laget eide ballen og dominerte den første halvtimen på The Sevens fredag kveld. Prøvespilleren Thomas Olivier Amang fra Kamerun var aktiv på høyreflanken. Den kjappe og sterke vingen markerte seg med flere dribleraid og gode avslutninger. Han var svært nær å gi Molde-ledelsen på en heading etter tjue minutter.

Men det var AIK som scoret kampens første mål på sin første sjanse i kampen. Den tidligere Stabæk-spilleren Fredrik Brustad headet et frispark vakkert i mål nede ved stolperota.

Molde imponerte ikke i straffesparkkonkurransen. Elyounoussi scoret, Forren bommet, Diouf bommet og Aursnes scoret. AIK satte fire strake og vant dermed straffekonken 4-2. Molde møter IFK Gøteborg tirsdag før laget reiser hjem onsdag.