Åge Hareide har forlenget kontrakten som dansk landslagssjef. Åge Hareide har forlenget kontrakten som dansk landslagssjef. Foto: DAVID MDZINARISHVILI / X01222

Hareide forlenget med Danmark

Åge Hareide har forlenget kontrakten sin som dansk landslagssjef til 2020.

Det bekreftet det danske fotballforbundet (DBU) ifølge Tipsbladet.

64-åringen kom ble ansatt som landslagssjef i desember 2015. Han erstattet da Morten Olsen, som ikke klarte å lede Danmark til EM i 2016.

Hareide har tidligere trent klubber som Molde, Rosenborg, Brøndby, Helsingborg, Malmö FF og det norske A-landslaget. Under hans ledelse kom Danmark på andreplass i VM-kvalifiseringen. De skal møte Irland i playoff.

Han signerte opprinnelig en toårskontrakt i 2015. Det lå det også en opsjon, som partene nå har benyttet seg av.

– Jeg har et spennende lag

Nyheten kom under et pressemøte tirsdag.

– Vi har evaluert hans første periode i uka som gikk, og hadde en veldig god prat. Vi har sett framover, og på det Åge har vært med på å skape. Det ser meget positivt ut. Jeg er veldig glad for at vi kan beholde Åge i et par år til, og bygge videre på vårt A-landslag med flere spillere, sier Kim Hallberg i DBU ifølge avisa Berlingske.

Hareide selv er også fornøyd med sin nye kontrakt.

– Det er fantastisk å være en del av et landslag der det er en så god stemning. Det har jeg kjent på i det siste. Jeg har et spennnede lag, som kan utvikles, sier Hareide.

Danmarks viktige playoffkamper mot Irland spilles 11. november i København og 14. november i Irland.

Hareide var norsk landslagssjef fra 2003 til 2008. På klubbnivå har han vunnet seriegull med Helsingborg (1999), Brøndby (2002), Rosenborg (2003) og Malmö FF (2014) som trener.