Vålerenga-spillerne raste etter keeperens utrolige tabbe: - Kan legge ned konseptet fair play

Var ikke fornøyde med Haugesunds oppførsel i forkant av scoringen.

Haugesund - Vålerenga 4–3

På stillingen 2–1 til vertene inntraff situasjonen. Etter at VIF hadde spilt ballen ut av banen for å få en stopp i kampen, skulle Haugesund kaste ballen tilbake. Innkastet ble tatt ned mot cornerflagget og Haugesund-spiss Ibrahim Shuaibu satt press på forsvaret. Markus Nakkim spilte ballen tilbake mot målvakt Marcus Sandberg som bare skulle klarere ballen. Istedenfor sparket han hull i luften. Det utnyttet Shuaibu som trillet ballen i det åpne buret.

– Det er en tue og ballen spretter over foten. Det er nesten komisk. Marcus kan ikke lese banen, så det er sånt som skjer, sier Ronny Deila til NRK om situasjonen.

Rasende spillere

Etter kampen var flere av Vålerenga-spillerne rasende etter hendelsen. De mente at Haugesund satt dem i en altfor vrien situasjon når de skulle gi ballen tilbake.

– Jeg oppfatter det slik at man kan legge ned konseptet fair play om man skal akseptere at slikt skjer. Det blir kastet en lang ball ned i hjørnet bevisst, spissen starter og begynner å presse. Keeperen vår kan gjøre det bedre, men situasjonen skal ikke oppstå, sier VIF-midtstopper Jonathan Tollås Nation til TV 2.

Det er keeper Sandberg enig i.

– Jeg skal ikke stå her og skylde på det, men det er ikke slik det skal spilles, sa keeper Sandberg til kanalen.

Trener Ronny Deila sier til TV 2 at han ikke er enig i spillernes meninger.

– Det er ikke vits i å prate om fair play mer. Vær så snill, det blir for dumt. Folk utnytter seg av de sjansene de får. Det skal vi også gjøre. Det er bare surr hele greia, sier han til tv-kanalen.

Glapp ett minutt før slutt

Vålerenga slo tilbake, med scoringer fra Muhamed Keita og Magnus Grødem, men ett minutt før slutt glapp det for gjestene da Frederik Gytkjær avgjorde for Haugesund.

– Helt forferdelig. Vi taper to poeng. Jeg synes gutta gjør en god kamp, og vi prøver alt vi kan, sa Vålerenga-innbytter Keita til Eurosport etter kampen.

Dermed står begge lagene med tre poeng etter to serierunder. Vålerenga vant åpningskampen 1–0 mot Viking, mens Haugesund tapte 3–1 i Drammen for Strømsgodset.