Lionel Messi (t.v.) og Luis Suárez (t.h) blir foreløpig ikke å se i aksjon for Barcelona i La Liga på norsk tv neste sesong. Det samme gjelder Cristiano Ronaldo (midten), som skal spille for Juventus i Serie A. Lionel Messi (t.v.) og Luis Suárez (t.h) blir foreløpig ikke å se i aksjon for Barcelona i La Liga på norsk tv neste sesong. Det samme gjelder Cristiano Ronaldo (midten), som skal spille for Juventus i Serie A. Foto: NTB scanpix

Norske TV-seere risikerer å miste flere fotballgodbiter

Fremdeles ikke klart hvem som viser La Liga og Serie A kommende sesong.

MTG (Viasat) kjøpte rettighetene til La Liga og Serie A høsten 2015 og har vist to av verdens aller gjeveste fotballigaer de tre siste sesongene.

Nå er derimot rettighetene i spill, og det er fremdeles uavklart om noen norske TV-kanaler vil vise kremen av italiensk og spansk fotball den kommende sesongen.

  Verdensstjerner og hatoppgjør

  Det betyr at norske TV-seere for øyeblikket ikke har muligheten til å se verdens kanskje to beste fotballspillere – Barcelonas Lionel Messi og Juventus’ Cristiano Ronaldo – på skjermen kommende sesong.

  I tillegg vil seerne risikere ikke å få med seg godbiter som hatoppgjørene «El Clásico» (mellom Real Madrid og Barcelona) og «Derby Capitale» (mellom Lazio og Roma).

  OFTE HØY TEMPERATUR: Her blir Real Madrids Sergio Ramos utvist etter for tøff behandling av Barcelonas Lionel Messi i «El Clásico» i 2017. Foto: Daniel Ochoa de Olza / TT NYHETSBYRÅN

  – Rettighetene våre løp ut etter forrige sesong, og det er ikke noe nytt å melde. Vi kommenterer aldri rettigheter som er i spill, sier administrerende direktør i MTG (Viasat), Morten Aass.

  – Kan du si om rettighetene er interessante for dere?

  – Det vil jeg ikke kommentere, sier Aass.

  Vis fakta ↓
  ANDRE TV-RETTIGHETER:

  – Følger med

  I Discovery, som har kanaler som TVNorge, Max og Eurosport i porteføljen, vil de hverken avkrefte eller bekrefte om de er med i kampen om rettighetene til Serie A og La Liga.

  – Typer rettigheter som er interessante og lønnsomme, følger vi alltid med på. Utover det kommenterer vi ikke rettigheter som vi ikke besitter selv, sier Lars Hojem Kvam, senior kommunikasjonsrådgiver i Discovery.

   Historisk sterk fotballpakke

   Også i TV 2 er de ordknappe.

   – Vi sier alltid det samme i prosesser om rettigheter vi ikke besitter selv: Vi følger i utgangspunktet med på alle interessante rettigheter som er ledige på markedet, sier Trygve Rønningen, kanaldirektør i TV 2.

   Han legger til:

   – Vi har aldri hatt en sterkere portefølje på fotballrettigheter. Vi leverer en historisk sterk fotballpakke fremover. Det vil derfor ikke være veldig surt om ikke Serie A og La Liga havner hos oss.

   Han tenker da på at TV 2 har rettighetene for Premier League frem til 2022, deler rettighetene på Champions League med Viasat frem til 2021 og har sikret seg Europa League-rettighetene for de tre neste årene, samt landslagets kamper.

   Både Serie A og La Liga starter opp helgen 18.–19 august, men det har tidligere hendt at kanaler ikke har sikret seg rettighetene før et stykke inn i seriespillet.