Søndag kveld holdt bandet Rammstein konsert på Ullevaal stadion. Fotballforbundet håper gressteppet kom seg gjennom på en bra måte. Søndag kveld holdt bandet Rammstein konsert på Ullevaal stadion. Fotballforbundet håper gressteppet kom seg gjennom på en bra måte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

NFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten

Norges Fotballforbund håper Ullevaal stadion kom seg velberget gjennom søndagens gigantiske Rammstein-konsert, men utelukker ikke gressbytte før Malta-kampen.

– Vi har en plan B dersom vi må bytte gress. Vi har siden 2002 hatt ti større konserter her før den i går (søndag), og vi har aldri måttet flytte en kamp eller bytte gress etter disse dersom det ikke var planlagt på forhånd, sier direktør for kommunikasjon og samfunn Svein Graff i NFF til NTB.

Tirsdag skal den første vurderingen av gressteppet gjøres. I løpet av noen få dager blir det klart hva NFF bestemmer seg for.

Dekket til

Søndagskonserten gjorde at underlaget på Ullevaal var helt tildekket av plater i seks døgn.

Rammsteins konserter er ikke smårusk og krever noe av de mest omfattende sceneriggingene i musikkverdenen.

– Vi tar sikte på at det er bra nok tid til at det blir gode forhold til Malta-kampen. Skulle konklusjonen være en annen, så har vi en mulighet til å skifte gress, sier Graff.

    Besøk fra Malta

    NFF har en stående avtale om å få levert nytt gressteppe fra en leverandør på svært kort varsel. Det tar vanligvis bare noen dager etter at det er lagt til det er fullt spillbart.

    Norge møter Malta i EM-kvalifiseringen 5. september. Noen dager senere reiser troppen til Stockholm og kamp søndag.

    Den svenske nasjonalarenaen krever bytte av gressteppe hele seks-sju ganger i året. Det skyldes blant annet at det ganske ofte benyttes et tak over banen. Det skaper utfordringer for gresset.