Andrej Kramaric feirer 2–0 mot Dortmund. Andrej Kramaric feirer 2–0 mot Dortmund. Foto: POOL / REUTERS

«Tabben» til Haalands lagkamerat fikk TV-kommentatorene til å reagere: – Helt ubegripelig

Erling Braut Haaland avsluttet sesongen på fryktelig vis. Hoffenheim ydmyket Dortmund på bortebane.

Borussia Dortmund – Hoffenheim 0–4

Kampens kontroversielle øyeblikk kom etter 30 minutter: Hoffenheim-spiss Andrej Kramaric lurte offsidefellen og pirket inn 2–0 til bortelaget. Dortmunds målvakt var mer opptatt av å rope på offside, men Roman Bürki ble med rette ikke hørt av dommeren.

Viasport-kommentatorene reagerte på det de så.

– Han vil ikke redde en gang, Bürki. Har du sett på maken? Han er helt i feriemodus, sa Eivind Bisgaard Sundet.

– Det er helt ubegripelig. Ballen treffer han omtrent, men han mer opptatt av å være assisterende linjedommer enn keeper, la Lars Tjærnås til, som også er Aftenpostens fotballekspert.

Kramaric var langt fra ferdigscoret. Til slutt noterte 29-åringen seg for hele fire scoringer i den overbevisende 4–0-seieren. Det var Dortmund største hjemmetap siden 2009, opplyste Viasports eksperter.

Vis fakta ↓
Borussia Dortmund – Hoffenheim 0–4 (0–2)
Erling Braut Haaland hadde ingen god dag på jobben. Foto: POOL / REUTERS

Ble ydmyket

Allerede etter fem minutter var Haaland nær en drømmestart. På en corner avsluttet Julian Brandt med et hodestøt på en corner, men Hoffenheim-keeper Oliver Baumann reddet mesterlig. Haaland var kun få centimeter unna å snappe opp returen.

Så smalt det i motsatt ende. Åtte minutter var spilt da Andrej Kramaric fikk stå umarkert utenfor sekstenmeteren. Kroaten plassert ballen vakkert i vinkelen med innsiden av foten, og dermed 1–0 til bortelaget.

Dortmund slet med å produsere de store sjansene. Kampen bar preg av at ingen av lagene hadde noe særlig å spille for. Likevel var det Hoffenheim som ville mest.

Etter halvtimen oppsto den nevnte situasjonen med Kramaric og Bürki. Hoffenheim-spillerne kunne glise etter 2–0 til pause.

– Dortmund er ikke 100 prosent. Da ligger de under, og det kunne vært mer, oppsummerte Sundet etter første omgang.

Fortvilte Dortmund-spillere under lørdagens ydmykelse. Foto: POOL / REUTERS

– Verste jeg har sett

Hvis første omgang startet dårlig for Dortmund, må man kunne beskrive starten på den andre som fryktelig.

Tre minutter etter hvilen dunket Kramaric inn sitt tredje for dagen. Og som ikke det var nok: To minutter senere pekte dommeren på straffemerket.

Kramaric, kampens utvilsomt store gigant, stilte seg opp ved ellevemetersmerket. Kroaten overlistet Bürki for fjerde gang.

– Dette er noe av det verste jeg har sett målt mot hvor gode de egentlig bør være. Nå går det på yrkesstoltheten, var den knallharde dommen til Tjærnås rettet mot Dortmund-spillerne.

Hoffenheim vant til slutt oppgjøret 4–0 på sesongens siste dag. Dortmund hadde allerede sikret annenplassen bak Bayern München før kampen, mens Hoffenheim ble nummer seks på tabellen.

Haaland kan uansett ta en velfortjent sommerferie. Nordmannen endte på småpene 13 ligamål på 15 kamper siden han ankom Dortmund ved nyttår.