Nils Nielsen overrasket mange med å gi seg som landslagstrener. Nils Nielsen overrasket mange med å gi seg som landslagstrener. Foto: Ermindo Armino / TT / NTB Scanpix

Danske suksesstrener gir seg med umiddelbar virkning

Førte Danmark til sølv i fotball-EM for kvinner. Nå er Nils Nielsen ferdig i jobben.

Det melder Danmarks fotballforbund torsdag.

– Jeg er utrolig stolt over å ha arbeidet med kvinnelandslaget de fire siste årene. Etter en vellykket kvalifisering og en fantastisk prestasjon i EM er det åpnet gode muligheter for å forsere utviklingen av kvinnefotball i Danmark, ikke bare i landslaget men totalt sett. Det kaller på nye øyne og krefter, sier Nielsen i en uttalelse på DBUs nettsted.

Nielsen hadde kontrakt til årsskiftet, men han slutter umiddelbart. J19-landslagstrener Søren Randa-Boldt overtar ansvaret for kvinnelandslaget inntil en ny landslagssjef er funnet.

Nyheten kom helt overraskende på de fleste.

Usikker på framtiden

– På spillernes vegne vil jeg takke Nils for hans arbeide og innsats gjennomårene som landslagssjef. Vi spillere ønsker ham alt det beste i hans videre karriere, sier landslagets kaptein og stjerne Pernille Harder.

Nielsen vet ennå ikke hva han skal gjøre videre.

– Jeg gleder meg til en ny utfordring. Jeg er åpen for nye prosjekter som dukker opp, om det er innen herre- eller kvinnefotball. Jeg må bare finne akkurat det som tenner gleden i meg slik at jeg vet det er riktig, sier han.

Danmarks toppfotballsjef Kim Hallberg sier at Nielsen har vært en svært viktig mann for dansk kvinnefotball.

Foregangsmann

– Han har vært foregangsmann for flere store prosjekter som har vært med å utvikle kvinnefotballen. Han har nådd sine mål raskere og med større suksess enn de fleste kunne forestille oss. Vi skylder ham stor takk, sier Hallberg.

Danmark gikk sammen med Nederland videre fra Norges gruppe i EM-sluttspillet etter å ha slått Norge 1-0 i avgjørende kamp om avansement, ble deretter første lag siden 1993 som har slått ut Tyskland i et EM-sluttspill for kvinner, og beseiret Østerrike på straffespark i semifinalen.

I finalen ble Nederland for sterk i en kamp som veldig lenge var jevn og spennende. Etter EM-sølvet ble spillerne hyllet av en stor folkemengde i København, og Nielsen er av FIFA nominert som kandidat til å bli årets trener i verden.

(©NTB)