Ronny Deilas Vålerenga maktet ikke å ta poeng i Drammen. Ronny Deilas Vålerenga maktet ikke å ta poeng i Drammen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

Blytung Marienlyst-retur for Ronny Deila

Strømsgodsets Marcus Pedersen gjorde kjapt Ronny Deilas Marienlyst-retur til et slit.

STRØMSGODSET-VÅLERENGA 2–0

Angriperen scoret allerede etter snaue fem minutter. Han headet ballen inn via Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey.

Sisteskansen – med flere sesonger i «Godset» bak seg – kunne kanskje ha gjort det litt bedre i den situasjonen. Kwarasey fikk en arm på ballen, men det var ikke nok: 1–0 og drømmestart for hjemmelaget.

Etter vel 20 minutter vendte Bassel Jradi bort VIF-forsvaret og løftet ballen i lengste hjørne til 2–0. Det var en liten perle av et mål.

Bassel Jradi (til høyre) jubler etter å ha scoret 2-0-målet for Strømsgodset mot Vålerenga. Bassel Jradi (til høyre) jubler etter å ha scoret 2-0-målet for Strømsgodset mot Vålerenga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

Tilbake

Deila hadde flere suksessrike år i Strømsgodset. Sommeren 2014 takket han for seg og flyttet til Skottland og Celtic.

Mandag var han tilbake på Marienlyst som trener for første gang siden comebacket i norsk fotball. Det skjedde i fjor høst.

Like etter pause slo Kwarasey til med en dobbeltparade som nektet Strømsgodset 3–0. Noe etter var Strømsgodset alene gjennom med keeper – uten å score. Skuddet gikk på Kwarasey.

Strømsgodset-spillerne jubler for scoring i 2-0-seieren mot Vålerenga mandag. Foto: Strømsgodset-spillerne jubler for scoring i 2-0-seieren mot Vålerenga mandag. Foto: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Beskjedent

Vertene trengte virkelig en seier, og drammensklubben er nå fire poeng foran Kristiansund på kvalplassen.

Vålerenga har fire uavgjort, to seirer og to tap på sine åtte siste kamper i serien. Det gir også en meget beskjeden VIF-posisjon med 13 runder – en hengekamp til gode – igjen.

Strømsgodset fortsetter videre på hjemmebane søndag. Den skjer mot Lillestrøm.

Dagen etter får VIF besøk av tabelljumbo Tromsø. Det blir VIFs siste hjemmekamp i Eliteserien før flyttingen til den nye stadion på Valle Hovin.