BAKPÅ: Stefan Johansen har trøblet med både ryggen og eget spill i starten av sesongen for Celtic. Nå er det på tide at han benkes, mener en av Celtics tidligere storspillere. BAKPÅ: Stefan Johansen har trøblet med både ryggen og eget spill i starten av sesongen for Celtic. Nå er det på tide at han benkes, mener en av Celtics tidligere storspillere. Foto: Reuters

Celtic-legende: - Stefan Johansen er en skygge av seg selv

Mener årets spiller i Skottland i fjor bør benkes.

Etter å ha dominert i den skotske eliteserien forrige sesong, har Stefan Johansen slitt så langt denne sesongen. Nordmannen har akseptable fire mål og fem målgivende på 16 kamper denne sesongen, men spillet på banen har vært under pari. Og nå får han kritikk av Celtic-legenden Muddy MacLeod.

I et intervju med Scottish Sun sier mannen med fem seriegull og tre cuptitler med Celtic at nordmannen bør benkes.

Han mangler det ekstra giret han hadde i fjor.

— Forrige sesong var han fantastisk. Han løp boks-til-boks, scorte mål, og innstillingen hans var strålende. Nå er han en skygge av seg selv, sier MacLeod.

Den tidligere Celtic-spilleren mener det er på tide å benke Johansen.

— Men jeg ville ikke kalt det vraking. Jeg ville kalt det hvile, sier MacLeod.

— Ting går ikke hans vei, og han trenger en pause. Alle spillere gjør det på et tidspunkt.

- Har sett det samme

Redaktør i Celtics norske supportermagasin News From Paradise, Kjetil Klonteig, kjenner igjen det MacLeod beskriver.

— Jeg ser jo en del kamper, og vi i det norske supportermijløet har snakket om det samme. Han har hatt en dårligere sesong så langt i år, sier Klonteig. Som både Strømsgodset- og Celtic-supporter har han fulgt Johansen nøye i flere år, og denne høsten er det noe som mangler.

Han ser litt frustrert ut.

— Han mangler det ekstra giret han hadde i fjor. På sitt beste kan han være nærmest overalt. Og han er en glimrende pasningsspiller. Det er han fremdeles. Men han mangler litt tempo og litt gnist, sier Klonteig.

En årsak kan være skader. Johansen har slitt med problemer i ryggen, som igjen har ført til andresmåskader. Det har ført til at han har spilt kun seks av 12 seriekamper så langt denne sesongen. Men i Europa har han spilt samtlige av Celtics kamper.

— Han gir fremdeles alt han har på banen, men det ser ut som han ikke får ut det han er god for. Han ser litt frustrert ut, mener Klonteig.

Tør du, Deila?

Den kommende uken venter tre viktige kamper for Celtic. I kveld møter Celitc Hearts, som er nummer tre i serien, på bortebane i den skotske ligacupen. Lørdag møter de Aberdeen på Celtic Park i en kamp som kan gi Celtic en luke på sju poeng ned til fjorårets tøffeste utfordrer. Og torsdag neste uke kommer Molde på besøk.

MacLeod ser problemet i å hvile lagets beste spiller i de viktige kampene, men sier han ville gjort det uansett siden Johansen ikke har vært avgjørende i noen av Celtics kamper så langt.

Klonteig er ikke uenig.

— Spørsmålet er om de har gode nok erstattere for han, men israeleren Bitton og autralske Rogic har begge spilt bra sentralt på midten. Men det spørs og om Deila tør å benke han siden det er snakk om toppkamper. Celtic har vunnet uten Stefan tidligere denne sesongen, så jeg lurer på om han bør ta sjansen i minst én av kampene.

— Men når man bare har én Stefan Johansen, er det vanskelig å la være å bruke han, sier Klonteig.