Markus Henriksen var sentral for det norske landslaget høst. Nå er han koblet til den italienske storklubben Napoli. Markus Henriksen var sentral for det norske landslaget høst. Nå er han koblet til den italienske storklubben Napoli. Foto: NTB scanpix

Italiensk storklubb ønsker å hente Henriksen

23-åringen bekrefter interesse.

Landslagsspiller Markus Henriksen (23) er ønsket av den italienske storklubben Napoli, melder TV 2. – Jeg er kjent med Napolis interesse, men vil ikke si så mye utover det. Jeg tenker kun på AZ og ingenting annet. Jeg har utviklet meg masse i klubben og forholder meg til at jeg spiller for dem, sier den norske fotballprofilen selv til TV 2. Ifølge den italienske overgangseksperten Gianluca Di Marzio vil klubben vurdere å legge inn et bud på nærmere 60 millioner kroner for å sikre seg trønderen.

Di Marzio er sønn av tidligere Napoli-trener Gianni Di Marzio.

Henriksen er for tiden på ferie i Trondheim og skal ikke tilbake til sin nederlandske arbeidsgiver AZ Alkmaar før over nyttår.

Henriksen dro fra Rosenborg til AZ i 2012, men har hele tiden sagt at spill i Nederland kan være et springbrett videre i karrieren.

Napoli holder tredjeplassen i serie A når lagene tar julepause.

– Serie A er en god liga og Napoli er en god klubb, sier Henriksen.

(©NTB)