FC København-spiller Tom Høgli skal i møte med gamleklubben Tromsø. FC København-spiller Tom Høgli skal i møte med gamleklubben Tromsø. Foto: NTB Scanpix

Høgli skal i møte med TIL før jul

Det kan til slutt ende opp med en langtidskontrakt med klubben 32-åringen forlot i 2011.

Det har lenge vært planen at Høgli skal bli TIL-spiller fra sommeren av, da hans avtale med FC København utløper. Og det er den fortsatt. Det bekrefter Høgli til iTromsø.

Spørsmålet er om det blir signert en såkalt prekontrakt – noe han har anledning til når det er mindre enn seks måneder igjen av avtalen med FC København.

– Det får vi se på. Det er ikke noe stress sånn sett. Vi skal feire jul hjemme. Da er det naturlig at jeg tar en kaffekopp med TIL og se hva som skjer da, sier Høgli.

– Ja, klart vi har «lagt inn» denne kaffen, sier TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen.

2020-løft

Johansen går langt i å bekrefte at TIL ønsker 32-åringen i mange år.

– Vi har et løp der vi skal løfte oss inn mot 2020. Det er klart at i et slikt perspektiv faller også Tom inn, sier Johansen.

– Så det kan bli en fireårskontrakt for Tom?

– Det kan det fort bli. Tom har mange år foran seg som fotballspiller, slår Johansen fast.

Høgli har 49 A-landskamper og erfaring fra Belgia og Danmark etter at han forlot TIL i sommeren 2011. Skånlendingen er også en ledertype.

– Ja, han er jo det og er en type profil som vi ønsker. Kanskje er han med på å fylle ut den sammensetningen av spillere vi har i dag, sier Johansen.

Anvendelig

Så er spørsmålet hvilken rolle Høgli er tiltenkt på laget. Han har spilt mest back i sin karriere, men kan også være stopper og midtbanespiller.

– I utgangspunktet kan han bekle flere roller hos oss, så det får vi se på etter hvert. Det er ingen tvil om at vi får mye nytte av ham som spiller og menneske, sier Johansen.

Da TIL signerte kontrakt med Morten Gamst Pedersen før årets sesong fikk man finansiell hjelp av duoen Trond Mohn og Benn Eidissen.

Om det blir en lignende profil på Høgli-signeringen er ikke sikkert.

– Dett er noe vi skal få til, så får vi se hvordan vi ordner det, sier Svein-Morten Johansen.