Liverpool-duoen Sadio Mane (t.v) og Mohamed Salah er landslagsspillere på hvert sitt landslaget. Liverpool-duoen Sadio Mane (t.v) og Mohamed Salah er landslagsspillere på hvert sitt landslaget. Foto: ANDREW YATES / X03469

Liverpool risikerer å miste nøkkelspillere midt i neste sesong

Liverpool er én av klubbene som får utfordringer når Afrikamesterskapet i fotball flyttes tilbake til sitt opprinnelige tidspunkt i 2021.

Turneringen skal spilles i perioden 9. januar til 6. februar, og en klubb som Liverpool risikerer at de må klare seg uten spillerne som Sadio Mane (Senegal) og Mohamed Salah (Egypt) i nesten en hel måned.

Årsaken til at turneringen flyttes tilbake til januar og februar, er ifølge arrangørlandet Kamerun at det er regntid i juni og juli.

Sist år ble Afrikamesterskapet spilt i nettopp juni og juli da Egypt var arrangør. Mesterskapet ble spilt om sommeren slik at det skulle skape minst mulig trøbbel for de europeiske klubbene med afrikanske landslagsspillere i stallen.

Arrangøren Kamerun sier at de har tatt beslutningen om å flytte turneringen tilbake sine normale måneder i samråd med meteorologer, og representanter for både spillerne og trenerne.