Stefan Johansen jubler for en av flere scoringer for Fulham denne sesongen. Nordmannen har funnet tilbake til storspillet i London-klubben. Stefan Johansen jubler for en av flere scoringer for Fulham denne sesongen. Nordmannen har funnet tilbake til storspillet i London-klubben. Foto: DYLAN MARTINEZ / X01095

Johansen inspirert av Lagerbäck: – Spennende

Midtbanespilleren har funnet storformen i London. Nå ser han frem til å jobbe med ny landslagssjef.

Stefan Johansen gleder seg til å spille landslagsfotball under Lars Lagerbäck. Fulham-proffen inspireres av trenerveteranens EM-suksess med Island.

Lagerbäck, som tok Island til EM-kvartfinale i fjor, ble nylig ansatt som norsk landslagssjef.

– Det er absolutt et spennende valg. Lagerbäck er en trener med mye mesterskapserfaring. Han har hatt suksess med flere lag, og kanskje spesielt da med Island. Det var helt enormt, sier Johansen til NTB.

Selv har han foreløpig 33 A-landskamper på CV-en, men sikter mot mange flere.

Mesterskapsdrøm

Lagerbäck har uttalt at han tror Norge har en liten mulighet til å klare playoff i VM-kvalifiseringen. Kanskje kan 68-åringens merittliste bidra til å skape gnist i det norske mannskapet.

– Det han og Island klarte i EM bør være til inspirasjon for Norge. Island er jo mindre enn oss, poengterer den 26 år gamle midtbanemannen.

– Nå håper jeg vi klarer å få noen resultater i fortsettelsen, legger han til.

Vardøværingen har spurt lagkameraten Ragnar Sigurdsson om Lagerbäck. Sigurdsson spilte under svensken på det islandske landslaget.

– Jeg har pratet litt med Ragnar, ja. Han snakket positivt om Lagerbäck. Det er kanskje ikke så rart heller, med tanke på det han fikk til der, sier Johansen.

Jakter opprykk

Etter en tøff start på Fulham-karrièren, går det nå meget bedre for 26-åringen. Han har fått mye tillit i det siste, noe som har ført til både scoringer og målgivende pasninger. Johansen står foreløpig med seks seriemål.

– Jeg håper selvfølgelig at det fortsetter slik. Jeg trives veldig i Fulham. Her har jeg fått en rolle på banen som passer meg godt. Jeg får komme dypt og hente ball, men også bidra offensivt, sier den tidligere Celtic-spilleren.

«The Cottagers» ligger foreløpig på 10.-plass i mesterskapsserien, men avstanden opp til playoff er kun seks poeng. Sheffield Wednesday på sjette har 49 poeng, Fulham har 43.

– Fulham er jo en storklubb. Klubben har vært i Premier League i flere år, så det er ingen tvil om at det er på øverste nivå vi ønsker å spille. Det ville betydd mye for oss og fansen. Vi nærmer oss, men vi er ikke helt der ennå, sier Stefan Johansen.

Lørdag spiller Johansen og co. hjemme mot Wigan i serien.

(©NTB)