Riyad Mahrez scoret kampens eneste mål da Leicester slo Watford 1-0 borte. Riyad Mahrez scoret kampens eneste mål da Leicester slo Watford 1-0 borte. Foto: Reuters

- Leicester kan stå for tidenes største fotballsensasjon

Lars Tjærnås har fulgt internasjonal fotball i nesten 50 år. Han mener et Leicester-gull i Premier League vil være den største overraskelsen noensinne.

Leicester var av de aller fleste spådd en sesong i nedrykksstriden. Nå, ni serierunder før slutt, ligger de på toppen av Premier League med fem poengs margin på Tottenham.

Dersom blåtrøyene går hen og vinner Premier League, har 100% Sports fotballekspert Lars Tjærnås vanskelig for å se at det har skjedd større sensasjoner.

— Fra jeg begynte å følge engelsk fotball og etter hvert internasjonal fotball for nesten 50 år siden, mener jeg dette er det største, sier Tjærnås til NTB.

Slik gikk det i helgen:

David mot Goliat

Der serietoer Tottenham forberedte seg til ligastart ved å dra på asiatour og spille treningskamper mot stjernespekkede Real Madrid, MLS All-Stars og AC Milan, spilte Claudio Ranieris Leicester treningskamper mot Lincoln (nivå fem i England), Mansfield (nivå fire) og Burton (nivå tre).

Det at fotballen de senere årene har blitt preget av store økonomiske forskjeller som følge av styrtrike eiere som spytter inn store summer i de største klubbene, gjør at en Leicester-sensasjon vil oppleves enda større.

— Avstanden mellom forutsetninger og prestasjon er astronomisk. Av og til lar ikke alt i fotball seg forklare logisk, men det er mye av sjarmen, fortsetter Tjærnås og legger til at Claudio Ranieri har satt sammen et lag hvor alle brikker har falt på plass.

— De har arbeiderne, løpsstyrke, driblere, duellkraft, ballvinnere, tempo og luftstyrke på riktig sted.

Lars Tjærnås blogger for Aftenposten/100% Sport. Les hans siste innlegg her:

Overkommelig kampprogram

Det hele ser ut til å bli en kamp mellom Leicester (60 poeng), Tottenham (55), Arsenal (52) og Manchester City (50) om seriegullet. Og der utfordrerne har spill i Europa samt FA-cupen å ta hensyn til, kan Ranieris menn fullt og helt konsentrere seg om hjemlig serie.

Samtidig har de et overkommelig gjenstående kampprogram. Av de ni gjenstående lagene Leicester møter, slo Ranieri & co. sju av dem i det omvendte oppgjøret. I de to resterende kampene fikk de med seg ett poeng.

— Nå kan de selvsagt spille med en haug av energi og kose seg på jobb. Uansett hvordan det ender har alt vært en seier og et eventyr, oppsummerer Tjærnås.

Newcastle, Crystal Palace, Southampton, Sunderland, West Ham, Swansea, Manchester United og Everton står for tur for Leicester før de serieavslutter borte mot Claudio Ranieris tidligere klubb Chelsea. Det betyr at italieneren kan komme til å løfte trofeet på hjemmearenaen til klubben han ble sparket i for 12 år siden.

Gary Lineker, som ble sett på som en av verdens beste angripere på 80-tallet og som nå jobber i BBC Sport, uttalte i desember at han skulle sitte i Match of the Day-studio kun iført underbukse dersom Leicester tok seriegull. Det ser ut til å bli en realitet jo flere uker som går. (©NTB)

Har du fått med deg disse sakene?