Harry Kane scoret alle målene i Tottenhams 3-0-seier over Fulham i FA-cupen. Harry Kane scoret alle målene i Tottenhams 3-0-seier over Fulham i FA-cupen. Foto: NTB Scanpix

Kane-trippel sendte Johansen og Fulham ut av FA-cupen

Harry Kane slo til med hattrick i Tottenhams 3-0-seier borte mot byrival Fulham i FA-cupen søndag. London-laget er dermed klar for kvartfinalen.

Stefan Johansen drømte om å senke nok et Premier League-lag, men Tottenham var for god i alle spillets faser. Fulham slo ut Hull med 4–1 i forrige cuprunde.

Kane bredsidet inn kampens første mål etter 16 minutter. Han ble spilt gjennom av Christian Eriksen.

Fulham fikk en stor mulighet til å utligne raskt, men i siste liten rakk Spurs-keeper Michel Vorm å redde Tom Cairneys forsøk. Tottenham hadde ellers god kontroll og virket stadig farlig på kontringer etter slurv fra hjemmelagets side.

Vis fakta ↓
FA-cupen søndag

Elsker derbykamper

Spenningen forsvant med Kanes 2–0-scoring seks minutter ut i annen omgang. Igjen var Eriksen i servitørrollen da dansken slo inn et presist innlegg.

Kane hadde flere sjanser til å få sitt tredje for dagen, og i det 73. minutt var også hattricket et faktum. 23-åringen stortrives i derbykamper. Ifølge OptaJoe har han scoret 19 mål på sine siste 22 kamper mot andre London-lag.

– Vi spilte veldig bra og burde nok hatt flere mål. Jeg trodde manageren skulle ta meg av tidligere, men heldigvis rakk jeg å score det tredje, sa Kane, som fikk en smell i kneet i torsdagens 0–1-tap for Gent i europaligaen.

– Jeg har det bra. Det var bare en kollisjon kne mot kne. Jeg ønsker å spille hver eneste kamp, la han til.

Kane har funnet tilbake til storformen. Engelskmannen står med åtte mål på ni kamper i 2017.

Kjemper om opprykk

Stefan Johansen spilte hele kampen på Fulhams midtbane. Nå dreier alt seg om å prøve å spille seg opp til en kvalifiseringsplass i kampen om opprykk til Premier League.

I forrige runde tok Tottenham seg videre med et nødskrik da Wycombe ble slått 4–3 langt ut i overtiden. Søndag var avansementet til kvartfinalen aldri truet.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi startet kampen med en fantastisk vilje, og vi viste at vi virkelig ville til neste runde. Dette var hva vi trengte etter to tap, sa Spurs-managerMauricio Pochettino og viste til tapene for Liverpool og Gent.

Tottenham har ikke vunnet FA-cupen siden 1991.

(©NTB)

(©NTB)