KJÆRKOMNE POENG: José Mourinho kan feire tre poeng mot Watford. KJÆRKOMNE POENG: José Mourinho kan feire tre poeng mot Watford. Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Manchester United stoppet Watfords ubeseirede rekke

José Mourinho kan innkassere viktige tre poeng.

WATFORD - MANCHESTER UNITED 1–2

Et høytflygende Watford kom ned på jorda da Manchester United vant 2-1 på bortebane i Premier League lørdag.

Watford var ubeseirede før oppgjøret mot José Mourinhos menn som bør unngå feilskjær etter tapene for Brighton og Tottenham i sesongstarten.

Derfor var det kjærkomment for den pressede portugiseren å se Romelu Lukaku og Chris Smalling sikre tre poeng for Manchester-laget med hver sin scoring.

Andre Gray skapte spenning med sin redusering med en halv omgang igjen å spille, men gjestene holdt unna takket være en matchvinnerredning fra David de Gea på overtid til stor jubel for Mourinho og de tilreisende supporterne.

– Veldig viktig. Med denne seieren er vi à poeng med Tottenham og Arsenal. Vi har fire og seks poeng opp til de øvrige topplagene, så avstanden ville blitt større uten seier i dag, sa United-manageren til BBC etter kampslutt.

ERGRELSE: Watfords Christian Kabasele fortviler etter David de Geas matchvinnerredning på slutten av kampen. Foto: REUTERS/David Klein
Vis fakta ↓
Engelsk eliteserie fotball lørdag, 5. runde:

Magescoring

De rosakledde gjestene startet friskt og fikk nettsus etter 23 minutter, men scoringen til Alexis Sánchez ble korrekt annullert for offside. Sánchez var også farlig frempå sju minutter senere, men Ben Foster var med på notene.

Foster var ikke den eneste keeperen på Vicarage Road som kunne levere lekre redninger. David de Gea vartet opp med en enorm redning kvarteret tidligere da Troy Deeney ladet skuddkanonen.

Etter 34 minutter kom scoringen. Romelu Lukaku brukte magen da han forlenget innlegget til Ashley Young forbi Forster fra kloss hold. Watford skrek på offside, men assistentdommeren gjorde nok en gang riktig.

Smalling-dynamitt

Chris Smalling sørget for mer bortejubel kun tre minutter senere. Midtstopperen tok elegant ned headingen til Marouane Fellaini på brystet, snudde seg og hamret inn scoringen bak Foster.

GLEDE: Manchester United-spillerne feirer Chris Smallings scoring mot Watford. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix

United hadde god kontroll etter scoringene, og Paul Pogba var farlig frempå uten å få nettsus like før pause.

Andre Gray tente hjemmepublikummet og skape spenning da han utlignet etter 67 minutter. Abdoulaye Doucouré trakk seg ned til dødlinjen på kanten og spilte ut til Gray, som sendte skuddet høyt i buret.

Watford presset på for poeng, og det ga gjestene tidvis store kontringsrom. Tolv minutter før slutt kom United på en gigantkontring, men Anthony Martial ventet for lenge med pasningen, slik at Craig Cathcart fikk hindret ny baklengs.

Mens Mourinho sendte alt av spillere i forsvarsposisjon, fortsatte vertene å presse på, men flere mål ble det ikke på Vicarage Road. Det kan United takke David de Gea for. Spanjolen vartet opp med en matchvinnerredning sekunder før slutt.

– Det er grunnen til at han er best. Når du er keeper for et storlag, må du være avgjørende selv om du ikke rører ballen tidligere i kampen, fortsatte Mourinho.

– Jeg foretrekker at David de Gea gjør redninger for landslaget, ikke nå, sa Watfords spanske manager Javi Gracia.

Et skår i gleden for Mourinho var at Nemanja Matic pådro seg sitt andre gule kort på overtid og dermed mister den kommende seriekampen mot Wolverhampton.