Jordan Hallam fikk mye spilletid i Viking tidligere i vår. Men den siste tiden har unggutten slitt med lite energi og lite spilletid. Jordan Hallam fikk mye spilletid i Viking tidligere i vår. Men den siste tiden har unggutten slitt med lite energi og lite spilletid. Foto: Pål Christensen

Viking har sendt Hallam hjem til England

... men bare på ferie.

Jordan Hallam var kvikk og pigg da han i vinter og tidlig vår fikk sjansen i Viking.

Men utover våren har 19-åringen fra Sheffield sluknet litt. Derfor bestemte Viking seg for å sende spilleren hjem til England. For å hvile.

– Jordan har fått en uke fri. Han er tilbake på mandag, sier Bjarne Berntsen.

– Han har hatt en veldig lang sesong, det nærmer seg et år for han nå med svært få avbrudd.

Hallam ble hentet til Marbella på prøvespill i vinter. Sammen med lagkompis Callum Semple fikk han muligheten til å spille seg til en plass i Vikings A-stall.

Bjarne Berntsen i samtale med Jordan Hallam før engelskmannen ble sendt hjem, for å hvile. Foto: Jarle Aasland

Lite energi

Mens Semple ble satt på flyet tilbake til England, ble Hallam lånt ut til Viking fra sin engelske klubb Sheffield United.

Der spilte han på klubbens U20-lag og var midt i sesongen, mens Viking var midt i oppkjøringen til ny sesong og trente knallhardt.

Treningsbelastningen er noe av grunnen til at Hallam nå får fri.

– Det har vært en annen type trening her enn han har vært vant til. Han har hatt veldig lite energi, så trenerapparatet og det medisinske apparatet ble enige om at det mest fornuftige ville være å la ham koble av en uke, forklarer Berntsen.

Han gjennomfører et rolig treningsopplegg i Sheffield United mens han er hjemme og Berntsen håper å få tilbake en uthvilt og kampklar midtbanespiller.