Vålerenga med etterlengtet opptur – herjet med Sogndal

Arbeidsro for Ronny Deila etter tre poeng på hjemmebane.

Vålerenga – Sogndal 3–0

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim startet scoringene da Oslo-laget kom tilbake på vinnersporet med 3-0-seier mot Sogndal i Eliteserien søndag.

Ronny Deilas menn sto med tre strake tap (Haugesund 3-4, Sandefjord 1–2 og Molde 0-4) før oppgjøret mot Sogndal, men slo kraftig tilbake og noterte seg for sin første seier siden serieåpningen mot Viking (1-0).

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE ØVERST I SAKEN.

Grindheim scoret kampens første mål søndag da han rev seg fri i feltet og headet inn 1–0 på en corner etter 41 minutter.

Jonatan Tollås Nation viste at han kan mer enn å forsvare egen boks tre da han ble igjen etter en corner og var iskald alene med keeper tre minutter senere. Dermed sto det 2–0.

Vålerenga-spillerne jubler for scoring i seieren over Sogndal. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Bård Finne fullførte scoringene i nest siste spilleminutt etter å ha blitt spilt frem av innbytter Herman Stengel.

– Vi har masse å jobbe med, men vi må ta de små skrittene. Vi må ta steg for steg. I dag gjør vi en solid prestasjon sammenlignet med det vi har gjort tidligere, sa Deila til Eurosport.

– Vi spiller klokt og trygt. Vi har et veldig bra forsvarsspill, som vi har fått mye kritikk for. Sogndal kommer knapt til en målsjanse. Det må vi ta med oss, fortsatte treneren.

Arbeidsro for Deila

Vålerenga kunne dermed feire tre poeng i vårsolen i hovedstaden. Deila får også mer arbeidsro etter en svak sesonginnledning for laget som er blitt tippet å kjempe høyere oppe på tabellen.

Vålerenga klatrer opp fra nedrykksplass til 10.-plass på tabellen etter søndagens seier, mens Sogndal faller nærmere streken på en 13.-plass.

Søndagens seier var viktig for Vålerenga og Ronny Deila. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Etter 4-1-seieren mot Stabæk i andre serierunde står Eirik Bakkes menn med tre kamper uten seier. To av dem har endte med tap, i likhet med sesongåpningen mot Sarpsborg.

– Det er kjedelig. Vi slipper inn på dødball. Det er den første scoringen som avgjør, oppsummerte Bakke overfor Eurosport.

Slo tilbake med seier

Hjemmelaget hadde mye ballinnehav i første omgang, men slet med å komme til de store sjansene før Grindheim tok ansvar på corneren like før pause, og Tollås Nation viste angriperne hvordan man skulle gjøre det. Sogndal satset på kontringer og dødballer, men klarte ikke utfordre Vålerenga nevneverdig.

Sogndal kastet inn mer offensiv kraftig i form av Chidiebere Nwakali etter pause, og tok over initiativet med tyve minutter igjen av kampen, mens VIF slapp seg ned og ble mer passive.

Bakkes menn klarte likevel ikke få den spenningsskapende reduseringen, før Finne avgjorde kampen. Vålerenga slo dermed tilbake med seier og rent bur etter stortapet mot Molde i forrige serierunde.

(©NTB)