Erling Braut Haalands klubbdirektør etterlyser en snarlig start på fotballen igjen i Tyskland. Erling Braut Haalands klubbdirektør etterlyser en snarlig start på fotballen igjen i Tyskland. Foto: WOLFGANG RATTAY / X00227

Haalands sjef frykter fotballen aldri blir det samme som før koronakrisen

Borussia Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke mener at Bundesligaen må starte igjen snarest mulig for å redde fotballen etter koronakrisen.

Erling Braut Haalands klubbdirektør Watzke sier at man må starte opp igjen med spill for tomme tribuner, men etterlyser en avgjørelse fra Angela Merkel.

Tysk fotball har, i likhet med mesteparten av Europa, hatt full stopp siden midten av mars. Bundesligaen håper å kunne starte igjen i midten av mai under strenge hygieneregler.

Men tysk toppfotball venter stadig på grønt lys fra tyske myndigheter.

Hans Joachim Watzke, direktør i Borussia Dortmund. Foto: Martin Meissner / TT NYHETSBYRÅN

– Hvis vi ikke kommer i gang i løpet de neste månedene, vil det gå utforbakke med hele Bundesligaen. Da vil den ikke lengre eksistere i den formen vi kjenner til, sa Watzke til Sky TV søndag.

– Selvsagt vet jeg at mange av fansen sier at det ikke vil være noen atmosfære på stadionene, og det vil tydelig synes på TV-skjermene. Det er klart, men dette handler om å redde fotballen, sa Dortmund-sjefen.

Det gjenstår ni serierunder av sesongen. Å få gjennomført de siste rundene handler om at klubbene kan hente rundt 3 milliarder kroner i TV-inntekter.

– En for lang pause til serien kan starte opp igjen, vil føre til at noen av klubbene kan gå konkurs, sa Watzke.