Fredrik Midtsjø har vært en nøkkelspiller for RBK de siste sesongene. Nå kan han være på vei bort. Fredrik Midtsjø har vært en nøkkelspiller for RBK de siste sesongene. Nå kan han være på vei bort. Foto: RICHARD SAGEN / ©RICHARD SAGEN, Adresseavisen

Avis: – RBK-profil enig med nederlandsk klubb

Hevder Fredrik Midtsjø flyr til medisinsk test etter Ajax-kampen.

Torsdag kveld spiller RBK den avgjørende kampen mot storklubben Ajax på Lerkendal. Hjemmelaget har et strålende utgangspunkt etter 1–0-seier i Amsterdam, og unngår de tap, er de klare for gruppespillet i Europaligaen.

Dersom midtbanespiller Fredrik Midtsjø er involvert mot den gamle storheten, kan det være hans siste kamp i RBK-drakten. I Nederland rapporteres det om at 24-åringen er enig med AZ Alkmaar om en avtale.

– Fredrik Midtsjø spiller trolig for Rosenborg mot Ajax, så flyr han til Nederland for å gjennomgå den medisinske testen med AZ.

Det skriver den nederlandske avisen Telegraaf.

Ifølge avisen er en av årsakene til at midtbanespilleren ønsker seg til AZ, at han da blir lagkamerat med tidligere Rosenborg-kompis Jonas Svensson.

Telegraaf skriver videre at Midtsjø og den nederlandske klubben skal være enige om en fireårskontrakt.

RBK har rustet opp troppen i løpet av overgangsvinduet. Klubben har blant annet hentet inn Anders Trondsen fra Sarpsborg 08, Samuel Adegbenro fra Viking, Morten Konradsen fra Bodø/Glimt og Jonathan Levi fra Östers IF.

– Nå har det vært interesse rundt ganske mange av våre spillere. For oss handler det om å få inn spillere, så vet man aldri hva som skjer i fotball. Det handler om å være i forkant. Så lenge det har vært interesse rundt så mange, vil det nok komme et salg. Kanskje ikke nå, men i hvert fall i løpet av de to-tre neste vinduene, har Kåre Ingebrigtsen tidligere uttalt til Adresseavisen.

Hør den nyeste episoden av Adresseavisens podkast: