MER JUBEL I KVELD?: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen har valgt å starte med Samuel Adegbenro i jakten på cupsemifinale mot Vålerenga. MER JUBEL I KVELD?: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen har valgt å starte med Samuel Adegbenro i jakten på cupsemifinale mot Vålerenga. Foto: Kim Nygård

RBK-treneren gjør store endringer: Disse elleve skal sikre avansement mot Vålerenga

Europa-helten Samuel Adegbenro starter kvartfinalen mot Vålerenga.

LERKENDAL: Etter et drama av de sjeldne, fulle hus og Europa-avansement i forrige kamp på Lerkendal, må Rosenborg omstille seg mentalt for kvartfinale i NM i kveld.

På motsatt banehalvdel står Ronny Deilas Vålerenga som har slitt tungt i Eliteserien i det siste. Hovedstadslaget har gått fem kamper uten seier i hjemlig serie, og nå står de ovenfor en knalltøff oppgave om å nå semifinale i cupen.

Dagens RBK-lag består av flere godbiter. Arild Østbø fortsetter mellom stengene i NM-sammenheng, Anders Trondsen får sin debut som midtbaneanker og NM-toppscorer Matthias Vilhjalmsson starter som indreløper.

Ronny Deila spøkte etter kvartfinaletrekningen at han ville helst møte Rosenborg på Lerkendal, men tidspunktet i kveld trenger slettes ikke å være dumt for Vålerenga å møte trønderne på.

Rosenborg tapte forrige kamp i Eliteserien 0–1 hjemme mot Haugesund, da Kåre Ingebrigtsen valgte å bytte hele åtte mann fra laget som slo Ajax 1–0 i Amsterdam. Nå spørs det om Rosenborg klarer å omstille seg bedre i kveld, eller om de lider av den såkalte kontinentale hangoveren.

Tore Reginiussen, som sa fra seg plassen i den neste landslagstroppen, er fortsatt skadet. Det er også Pål André Helland, som gjør at Erik Botheim og Morten Konradsen får plass på benken.

I kveld er det vinn eller forsvinn. Med uavgjort etter full tid blir det ekstraomganger og til slutt straffesparkkonkurranse. Rosenborgs vei til kvartfinale har vært relativt enkel: Seier over Strindheim (2–0), Tynset (9–1), Levanger (4–2) og Jerv (2–1).

Slik starter Rosenborg (4–3–3): Arild Østbø – Birger Meling, Johan Lædre Bjørdal, Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach – Mike Jensen, Anders Trondsen, Matthias Vilhjlamsson – Milan Jevtovic, Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro

Benken: Erik Botheim, André Hansen, Jacob Rasmussen, Jonathan Levi, Yann-Erik de Lanlay, Anders Konradsen, Morten Konradsen