PÅ LAG: Edinson Cavani (t.v.) og PSG-president Nasser al-Khelaifi gleder seg begge over at det nå finnes en PSG-drakt med Cavanis navn på. PÅ LAG: Edinson Cavani (t.v.) og PSG-president Nasser al-Khelaifi gleder seg begge over at det nå finnes en PSG-drakt med Cavanis navn på. Foto: Charles Platiau - REUTERS

Bladde opp en halv milliard for Cavani

Stjernespissen tar fem år i styrtrike PSG.

Den franske ligamesteren presenterte storkjøpet på sittnettsted, der den opplyste at den uruguayanske målmaskinen vil få trøye nummer 9. Med PSG-overgangen føyer spissen seg inn i en eksklusiv rekke: Kun fire fotballspillere, samtlige kjøpt av spanske klubber, har vært dyrere. I fransk fotball topper Cavani statistikken foran Radamel Falcao, som valgte Monaco tidligere i sommer.

Verdens dyreste fotballspiller er stadig Cristiano Ronaldo, som i 2009 kostet Real Madrid svimlende 750 millioner kroner da han kom fra Manchester United. Også Zlatan Ibrahimovic (Barcelona), Zinedine Zidane (Real) og Kaká (Real) har kostet mer enn Cavani.

Storsatsing

Den tidligere Napoli-spissen ble toppscorer i italienske Serie A med 29 fulltreffere sist sesong. Han var ønsket av flere europeiske storklubber før han til slutt valgte å bli lagkamerat med stjerner som nevnte Zlatan og Thiago Silva.

— Kjøpet av Edinson Cavani er nok et bevis på klubbens evne til å tiltrekke seg de beste spillerne i verden. Spilleren ble fristet av klubbens sportslige satsing og er henrykt over å slutte seg til vårt ambisiøse lag.

— Vi er spesielt glade over å kunne presentere en så ettertraktet spiller med et så enormt talent til våre supportere, uttalte PSG-president Nasser Al-Khelaifi.

Kilder nær klubben har opplyst at PSG betaler 506 millioner kroner (64 mill. euro) for å sikre seg Cavani.

Målmaskin

Spissen med kallenavnet «El Matador» uttalte at han gleder seg stort til å spille for PSG, der han blir gjenforent med tidligere Napoli-kamerat Ezequiel Lavezzi.

— Jeg vil takke alle som gjorde denne overgangen mulig. Det er et fantastisk prosjekt. Samtidig takker jeg Napoli, som gjorde alt de kunne for å få det hele i orden, sa Cavani, som mandag gjennomførte den obligatoriske legesjekken i Paris.

— Jeg kommer hit med mye glede, mye selvtillit, stor sult og en mengde motivasjon til å vinne store trofeer, la han til.

Med både Cavani og Zlatan på topp, har PSG tungt skyts i neste sesongs mesterliga. På tre sesonger i Napoli scoret 26-åringen totalt 104 mål på 138 kamper.

(©NTB)