PÅ TABELLTOPPEN: Ronny Deila jubler for seier mot Motherwell. PÅ TABELLTOPPEN: Ronny Deila jubler for seier mot Motherwell. Foto: Action Images via Reuters / Graham Stuart Livepic/NTB scanpix

Celtic vant uten Stefan Johansen

Deilas menn på tabelltopp i Skottland.

Ronny Deilas Celtic vant 1-0 borte mot Motherwell. Stefan Johansen var verken på banen eller benken på grunn av skade.

Nordmannen sto over med en liten skade, men hans lagkamerater gjorde jobben etter scoring av Nadir Ciftci etter 16 minutter. Den tyrkiske spissen satte inn en retur etter et skudd fra Kris Commons.

– Dette var en god start på helgen. Vi var det klart beste laget de første 70 minuttene, sa Celtic-manager Ronny Deila til CelticTV.

Laget klarte aldri å legge på den viktige andrescoringen, og Motherwell trengte kun én sjanse til å utligne.

– Når du ikke klarer å drepe kampen, vil det alltid være nervepirrende. Da er det viktig å være modig og klare å holde på ballen, fortalte han.

Den tidligere Strømsgodset-treneren skryter av sin kaptein Scott Brown.

– Brown er utrolig viktig for oss. Han hadde en liten smell, men tok på seg fotballskoene og leverte en solid prestasjon. Det er slik mentalitet vi vil ha i vårt lag. Hadde alle hatt den mentaliteten, ville ingen klart å slå oss.

Seieren gjør at Celtic inntar tabelltopp med 26 poeng etter 11 spilte kamper, to poeng foran Aberdeen som fredag tapte 0-2 borte for Ross County.

– Vi er der vi ønsker å være. Nå må vi fortsette å vinne kamper, så får vi se om noen klarer å holde følge.

(©NTB)