Erling Braut Haaland lærte mye av Ole Gunnar Solskjær i Molde. Erling Braut Haaland lærte mye av Ole Gunnar Solskjær i Molde. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Haaland slet med selvtilliten i Molde. Så lærte han to «enkle regler» av Solskjær.

Erling Braut Haaland gir gamletreneren Ole Gunnar Solskjær mye av æren for at han fikk sitt store gjennombrudd i Molde.

På programmet «Kampene vi husker» på Eurosport , snakker 19-åringen blant annet om hvordan Solskjær hjalp han til å finne roen foran mål i dagene før han scoret fire mål mot Brann i 2018, som virkelig satt fart på kometkarrieren til Haaland.

I forkant av kampen skal spissen ha vært langt nede og slet med selvtilliten foran mål. Da bidro Solskjærs hjelp til gjennombruddet.

Erling Braut Haaland lærte mye om å beholde roen foran mål da Ole Gunnar Solskjær var treneren hans i Molde. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix

– I dagene før hadde vi avslutningstrening. Da husker jeg han lærte meg to ganske enkle regler med touch og sånn, sa Haaland og fortsatte:

– Han har lært meg mye om å være rolig og alltid være på tå, og prøve å komme i situasjoner der ballen akkurat detter ned. Det er da du har sjans til å score. Så jeg gir mye «kred» til ham for det.

Haaland avsluttet sesongen med 12 mål i Eliteserien for Molde, før ferden gikk videre til RB Salzburg og Borussia Dortmund der han har fortsatt å bøtte inn med mål.