Pendlerlaget sterkeste romsdalskort

(Varfjell - Eidsvåg 2-3) Eidsvåg på stigende kurs i lokale fotballserier. Fredag tok de sjette seier på åtte kamper.

Måljakt: Einar Olav Brakstad jaktet scoring for Eidsvåg ofte, men ble godt passet på. Her med Thomas Brastad (t.v.), Svein Erik Lange Male og kaptein Kai Arne Stokkeland i beredskap.   Foto: Jan H. Indbjør

Sport

Mot Vestnes Varfjell var to tapte poeng snublende nær, men Tore Klokseth fikk pirket inn vinnermålet ett minutt før slutt.

Vestnes Varfjell har bare samlet halvparten så mange poeng så langt, men holdt godt følge med tabelltoeren i gårsdagens kamp.

Eidsvåg er imidlertid i flytsonen for tida, og er på god vei tilbake mot tidligere høyder.

– Fortsatt mulig

– Opprykk var et tema for oss før seriestart, og det er mulig fortsatt, selv om KFK har skaffet seg et forsprang på seks poeng. Det er mange kamper igjen, slår Arnt Erik Brakstad fast.

Han er vanligvis kapteinen på Eidsvåg-laget, men sto over i går på grunn av tre gule kort.

– Vi har bygget videre på det som fungerte så bra i fjor, og har en fin gjeng. Nitti prosent av spillerstallen bor i Molde, og det blir derfor mye pendling til og fra trening. Vi hadde ei trening i Molde tidligere, men nå har vi flyttet den til Kleive.

Cupplass

– Om det ikke blir opprykk, er en plass i neste års NM et mål for oss, supplerer oppmann Erlend Stubø.

– Cupkampen mot MFK for tre år siden ga mersmak. Men vi må trolig være dårligst nummer to i år for å få spille cup neste år.

Dagens 4. divisjon minner veldig om den lokale 3. divisjonsserien for noen år siden, før Norges Fotballforbund reduserte antall 3. divisjonsavdelinger og spisset serien betydelig.

Utenom Vestnes Varfjell og Eidsvåg er Midsund, Elnesvågen og Åndalsnes tradisjonsrike romsdalsklubber i årets 4. divisjon, i tillegg til Molde 3.

Jevn kamp

En jevnspilt og ikke så sjansrik første omgang endte 1-1. Tore Klokseth sendte Eidsvåg foran etter 37 minutters spill, etter Joakim Flemsæthers forarbeid og innlegg fra venstrekanten.

Klokseth hadde også en suser i tverrliggeren fra 25 meters hold midt i omgangen, og det så ut til at Eidsvåg kunne kople et grep på kampen inn mot pause. To minutter før omgangen var over kvitterte imidlertid hjemmelaget, da Eidsvåg-forsvaret sto høyt og Elling Olafsen ble spilt helt fri. Han hadde god tid , og satte ballen kontrollert forbi keeper Eystein Meese.

Johan Oltedal sendte Eidsvåg foran igjen i andre omgang, etter en fin opprulling, men Ole Gunnar Kjærstad kontret inn ny utlikning for hjemmelaget et kvarter før slutt. Før Tore Kloksethlikevel fikset seieren for Eidsvåg.