Markeng tilbake til Træff

Vender «hjem» etter fire sesonger i MFK og Kristiansund

Velkommen hjem: Daglig leder Steinar Gravem og trener Erik Brakstad er glade for at Simon Markeng er Træff-spiller igjen neste år.FOTO: ERIK BIRKELAND 

Sport

Erik Brakstad vil gjøre Simon Markeng til toppscorer i Træff. Slik at han får sjansen på høyere nivå igjen.

21-åringen gikk gradene i Træff før han ble hentet til MFK i 2009. Nå er han tilbake i moderklubben etter halvannen sesong i Kristiansund.

– Simon har ferdigheter som vil tilføre laget vårt kvaliteter vi har manglet på topp. Han har veldig bra fart. En spenstig atlet. Og så er han god i bakrommet, en målscorer. Simon skal ha hodet sitt vendt mot mål hele tida, sier trener Erik Brakstad.

Ettårskontrakt

Markeng har signert en kontrakt med Træff for sesongen 2014. Han gleder seg veldig til gjensynet.

– Jeg har fulgt med Træff og er imponert over det de gjorde denne sesongen. Jeg vil vise meg fram i Træff for å få sjansen på et høyere nivå etterpå, sier han.

– Hvorfor velger du 2. divisjon Træff etter flere år i stallen til Molde i eliteserien og Kristiansund i 1. divisjon?

– Jeg har sittet en del på benken i Kristiansund. Det har vært en fin erfaring, men jeg ble ikke satset på slik som jeg håpet. Hele høsten har jeg vært innstilt på å ta et steg ned for å få spilletid, for å «kickstarte» karrieren igjen. Da var Træff et opplagt valg for meg, sier Simon Yihun Markeng som er født i Addis Abeba i Etiopia.

I 1. divisjon denne sesongen scoret han to mål på femten seriekamper. Han spilte bare tre av dem fra start.

Skal spille spiss

Han er sikker på at han kommer til å gli rett inn både i miljøet og laget i sin tidligere klubb.

– Jeg kjenner stilen til Træff, jeg har vokst opp med den. De siste årene har jeg blitt brukt mye på kant. Nå gleder jeg meg til å spille rein spiss igjen. Det er det jeg kan best. True bakrommet. Og score mål, sier Markeng.

Til Molde i 2009

Erik Brakstad tok Markeng opp i A-stallen da han ble Træff-trener i 2009.

– Han var så vidt utpå i 3. divisjon før MFK kom på banen. Vi mistet ham før han rakk å etablere seg i Træff.

– Den gang var du skeptisk til at Markeng gikk til Molde før han selv var klar for steget. Burde han blitt lenger i Træff?

– Kanskje hadde han hatt godt av å ventet litt. Men det er jo stort å få sjansen i Molde Fotballklubb. Nå kommer han tilbake til en trygge omgivelser, til en klubb der han blir satset på. Simon blir en viktig spiller for Træff. Men jeg har ingen tro på at karrieren hans stopper her, sier Brakstad.

Jakter MFK-spillere

Simon Tomren og Jonas Rønningen går motsatt vei, til Kristiansund. Espen Engh forlater også Træff.

Klubben jakter flere forsterkninger og er i dialog med Morten Wenaas, Ruben Vågen og Erik Outzen som ikke har kontrakter med MFK neste sesong.