Aukra Volleyballklubb går i oppløsning

Gossen har vært «volleyballøya» framfor noen i mer enn 20 år. Nå er volleyballsportens voldsomme blomstring et tilbakelagt kapittel.
Sport

På årsmøtet 6. desember blir nemlig Aukra Volleyballklubb oppløst. All aktivitet er lagt død. — Det er til det beste for eventuell ny satsing at dette skjer. Vi har ikke noe annet alternativ enn å legge ned drifta, sier styremedlem Olav Hauge, som har fungert som leder i klubben den siste tida. Herrenes 1. divisjonslag ble trekt for to år siden, og i fjor var det slutt for damelaget i samme divisjon. Og: I sommer ble det avgjort at klubbens flaggskip — det meritterte damelaget i eliteserien — ikke lenger hadde livets rett.

80 000 i gjeld

Aukra Volleyballklubb sitter igjen med et guttelag og to jentelag. Disse skal etter planen fortsette aktiviteten under Gossen idrettslag. — Eliteavdelinga etterlater seg ei gjeld på rundt 80 000 kroner, som vil være umulig å håndtere for ei aldersbestemt avdeling. Etter samtaler med kommunen og idrettskretsen ble det besluttet at det mest fornuftige var å legge ned klubben. På den måten kan ei eventuell ny satsing starte med blanke ark på et seinere tidspunkt, påpeker Hauge. Han mener mulighetene for det i aller høyeste grad er tilstede. — Det har alltid vært mange volleyballtalenter i og rundt Gossen. Det er viktig at disse fremdeles får et tilbud, slik at en på sikt kan bygge opp nye seniorlag.

Aleksandersen-effekt

Tore Aleksandersen — som nå er profftrener i USA — var primus motor i Aukra Volleyballklubb i storhetstida. Da han ble ansatt i forbundet og vurderte henvendelser fra utlandet i sommer, falt det meste av grunnlaget for klubben vekk. «Aleksandersen-effekten» er uten tvil den viktigste årsaken til at volleyballmiljøet på Gossen nå legges dødt. — Et lite samfunn med begrensede resurser trenger slike som Aleksandersen for å få ting på plass. Han hentet inn både store sponsormidler og spillere på et høyt nivå, fastslår Olav Hauge.

En epoke er over

Aukra Volleyballklubb ble stiftet 10. april 1978. Kvinnenes elitelag har tre cupfinaler og to seriebronser på merittlista, og i tillegg har klubben en rekke NM-gull i aldersbestemte klasser. Gossen har fostret et utall landslagsspillere på damesida, blant de mest profilerte er Maria Moen og Cecilie Eikrem. På herresida er sandvolleyballproffen Iver Horrem og Spania-proffen John Robert Tangen mest kjent.