Mowinckel mye nærmere verdenstoppen

Ragnhild Mowinckel har trent sammen med regjerende verdenscupvinner Tina Maze, og den norske ungjenta henger godt med i svingene.

Ragnhild Mowinckel og det norske landslaget i alpint er på plass i Sölden i Østerrike hvor verdenscupen i alpint starter i helgen. 

Sport

- I oppkjøringen til sesongen har vi trent mye med Tina Maze samt med de beste løperne fra Sverige, Canada og Sveits, og jeg kan ikke si annet enn at jeg henger godt med. Derfor tror jeg det kan bli moro allerede her i Sölden lørdag, dersom jeg bare klarer å få til det i rennet her som jeg har fått til på trening i det siste, sier Ragnhild Mowinckel til NTB.

Hun kom som et friskt pust inn i verdenscupen i fjor og sikret seg noen svært overraskende og gode plasseringer, og hun er sikker på at framgangen kommer til å fortsette i år.

- Jeg føler jeg har tatt et skikkelig steg sammenlignet med fjorårssesongen. Først og fremst er jeg blitt flinkere til å kjøre på kontrollert risiko. Det betyr at jeg kan kjøre lenger på grensen av det forsvarlige enn jeg har klart før, forklarer hun.

Handikap

Men før sesongåpningen i Sölden lørdag vet Ragnhild Mowinckel at hun har et klart handikap i forhold til de aller beste. Hun har et mye dårligere startnummer.

- Jeg starter 30 nummer bak verdenseliten, og det er selvsagt ikke noe pluss, men jeg må ikke tenke for mye på det, og jeg må i alle fall gjøre det beste ut av det, for jeg har det startnummeret jeg har. Det er noe jeg ikke kan gjøre noe med, sier hun.

- Løypa her i Sölden er tøff. Det kommer til å bli en kamp fra start til mål i begge omgangene i denne verdenscupåpningen, men det er likt for alle.

- Målet mitt må være å kjøre smartere enn de andre, for jeg kan ikke velge den linja jeg vil i forhold til de aller beste. De 15 første bør ikke ta samme hensyn til slag og groper som jeg må med et startnummer rundt nummer 40, forteller hun til NTB.

Lysten på OL

- Det er klart jeg tenker på OL i Sotsji en gang i blant, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg har kjempelyst til å komme med der, men samtidig tenker jeg at jeg må kjøre godt på forhånd, for jeg må jo vise at jeg har noe i OL å gjøre, sier 21-åringen fra Molde.

Hun kommer nok til å legge litt ekstra vekt på storslalåm og super G i oppkjøringen mot lekene i Sotsji.

- De beste mulighetene mine ligger helt klart i storslalåm og super G, men jeg håper jo å bevise at jeg kan henge med i utfor og superkombinasjonen også. Og dersom det skulle bli en mulighet til å få kjøre slalåmrennet i OL, ja, så takker jeg vel ikke nei til det, sier en svært offensiv Mowinckel.

Den første skikkelige testen og pekepinnen på hvor god form hun er i, og på hvor god sesongen hennes kan bli, får hun i den tøffe Rettenbach-traseen i Sölden lørdag.

Vi har for tiden tekniske problem med vårt kommentarfelt. Vi beklager ulempene det medfører.
Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Sport