Best i sekundstrid i NM

Harald (17) imponerte både i sporet og på standplass da han ble juniornorgesmester for første gang

Harald Birkeland Larsen jubler sammen med mor Hilde Birkeland. FOTO: Svein Halvor Moe  

Sport

Harald Birkeland Larsen er en kald fisk. Det beviste Molde-gutten da han i dag opplevde sin aller største dag som skiskytter. Harald imponerte både i sporet og på standplass da han ble juniornorgesmester for første gang.

Ikke uten dramatikk

Det ble en av de jevneste og mest spennende normalprogrammene i juniornorgesmesterskapets historie, da medaljene i den yngste gutteklassen skulle fordeles. Det gikk på tidelene løs. Birkeland Larsen var i aller høyeste grad venn med dem. Han avgjorde duellen med multitalentet Sindre Pettersen til sin fordel. Fattige to tideler var det som skilte Harald og Nittedal-utøveren som tidligere i år representerte Norge i junior-VM i kombinert. Det var heller ikke mer enn to og tre sekunder ned til Brage Malm Monstad (Lier) og Anders Kjeverud Eggen (Hernes) som ble henholdsvis nummer tre og fire. Med godt og vel tre sekunder dårligere sluttid hadde det blitt fjerdeplass i stedet for gullmedalje på Harald. Han syntes det var litt uvirkelig å tenke på akkurat det da gullmedaljen var sikret.

Alt klaffet

Det hadde fortsatt ikke gått opp helt for førsteårsjunioren at han var norgesmester da Romsdals Budstikke møtte han rett etter rennet.
Harald følte han hadde tynt ut det som var mulig av den godt trente kroppen. Han har de siste ukene hatt fokus på bygge opp en formtopp til juniornorgesmesterskapet i Sirdal.
Det lyktes i aller høyeste grad 17-åringen med. Han har tidligere i vinter bevist at det er mulig å gjøre det bra når alt klaffer. Det ble seier på supersprinten i Mo i Rana og på NM-fellesstarten ble det en oppløftende sjuendeplass.

Nummer 13

Mari Støen Gussiås pådro seg sju tilleggsminutter og endte opp som nummer 13.