Gull i junior-VM!

Moldejenta Ragnhild Mowinckel ble juniorverdensmester i storslalåm lørdag. - Dette er det mest utrolige jeg har opplevd.
Sport

Mowinckel, som kjører for Sportsklubben Rival, gjennomførte lørdag sitt sterkeste renn under junior-VM i Italia og stakk av med gullmedaljen. Kristine Gjelsten Haugen, med mor fra Vestnes, var bare en knapp hundredel fra tredjeplassen.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre av meg på slutten. Dette er det mest utrolige jeg har opplevd. Det ble så spennende. Etter hvert skjønte jeg at det gikk mot medalje, men det er jo helt vilt å ta gullet, sier Mowinckel til NTB.

- Jeg forsto ikke at jeg hadde vunnet. Jeg gikk bare rundt meg selv og var i enn annen verden. Tenk at jeg er blitt juniorverdensmester.

Da andreomgangen av rennet startet klokken 08 lørdag morgen lå moldejenta på en 7. plass, 0,85 sekunder bak svenske Sara Hector som ledet etter fredagens førsteomgang. Ragnhild var imidlertid raskere enn svensken i andreomgangen og kom inn på tiden 1.18.59, 0,26 sekunder foran svensken sammenlagt. Kristine kom inn 0,79 sekunder bak Ragnhild.

- Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg skjønte at dette holdt til gull. Helt fantastisk, sier landslagstrener Eivind Østenengen til NTB.

- Dette er en gledens dag for norsk alpinsport og betyr enormt, sier sportssjef Claus J. Ryste til NTB.

Mesterskapet arrangeres i Roccaraso i Italia.