Endelig frisk - tilbake i sykkeleliten

I to år var Magnus Espeland slått ut av en kraftig virussjukdom, og langt unna all elitesatsing. I går bekreftet 23-åringen at han er tilbake blant landets beste sykkelryttere.
Sport

BRUMUNDDAL: – Det kjennes virkelig herlig å være frisk og sterk igjen. Jeg var alvorlig sjuk, men nå er jeg tilbake for fullt – og veldig lysten på å satse videre med elitegruppa i Nesset CK, sa moldenseren etter å ha gjennomført et imponerende NM-gateritt i går ettermiddag. Han lå i tetfeltet gjennom absolutt hele rittet, som gikk i ei hard rundløype på 1,6 kilometer i Brumunddal sentrum. Rytterne syklet i én time, pluss tre runder, og først i aller siste runde følte Magnus at det røynet på. – På toppen av brattbakken på siste runden hadde jeg krampetendenser, og derfor fikk jeg ikke nok ut av spurten. Men jeg er fornøyd, og hadde mye krefter i dag. Det var lønnsomt å ligge blant de fem-seks fremste. Dette var perfekt oppkjøring til fredagens temporitt, håper jeg, sa Magnus. I øyeblikket bor han i Trondheim, der kjæresten studere, men han regner med å flytte hjem til Molde om et års tid.

Yngstemann best.

Mens tirsdagens gullvinnere i lagtempo hvilte musklene til seinere NM-oppgaver i uka, var det ungguttene som overtok Nesset-jobben i går. I tillegg til Magnus Espeland, besto gaterittlaget av 18-åringene og førsteårsseniorene Oddmund Langset og Kristian Forbord. Alle tre hang med i tetgruppa hele vegen, de to yngste litt mer beskjedent plassert enn Magnus Espeland. På oppløpet kjørte imidlertid Oddmund Langset sterkest av de tre, passerte Magnus Espeland på de siste meterne og ble beste Nesset-rytter med 14. plass. Espeland fulgte på plassen bak, Forbord ble nummer 25 – etter at noen måtte over ende foran ham i den siste svingen.

Over forventning.

Det råsterke Maxbo Bianchi-laget viste både taktisk kløkt og stor kjørestyrke på de siste rundene, og kjørte Joachim Bøhler (Ringerike) inn til klar seier. Han kjørte alene i front de siste tre rundene, og passerte målstreken drøyt sju sekunder foran Maxbo-kamerat Svein Erik Vold (Stjørdals-Blink). Profflaget kontrollerte feltet de siste rundene. Oddmund Langset var bare drøyt sekundet bak sølvmedaljevinneren, og var veldig fornøyd med dagen. – Dette hadde jeg aldri trodd. I fjor måtte jeg gi tapt etter bare noen runder av gaterittet for junior. Jeg kom litt på etterskudd fra start av, men sisterunden var knallbra. Jeg kunne ikke komme lenger fram med det utgangspunktet, sa 18-åringen.

Slitne bein.

Tidligere på dagen kjørte en annen 18-åring, Bjarte Rød, inn til 22. plass i juniorenes gateritt. Også han lå i tetgruppa gjennom hele rittet, og passerte målstreken bare 2,88 sekunder bak vinneren Christer Jensen (Grenland), men innrømmet at det gikk tungt. – Jeg klarte å holde meg i tetgruppa, men kjente tidlig at beina ikke var helt bra. Søndagens fellesstart satt nok litt i, mente Bjarte, som kjørte inn til en sterk fjerdeplass da og som er inne i sin siste sesong som junior. – Men jeg håper å ta steget opp i elitegruppa til Nesset neste år, og dermed få kjøre med i et lag.