Northug: - Mitt enkleste gull

- Ikke akkurat det tyngste VM-gullet jeg har tatt, fastslo Petter Northug (25) etter å ha slått spesialistene sønder og sammen under motbakkeløpet i VM i rulleski i Aure søndag.
Sport

Da Northug satte inn rykket på de 10,8 kilometerne mellom Stemshaug og Brekke var det ingen som fulgte ham. Han slo nestemann, russeren Ivan Martsjenkov, med 15 sekunder. Raske hjul gjorde at sluttiden ble så sterk som 25.32,2 minutter.

Northug poengterte at han ikke akkurat ble imponert av tempoet til de beste spesialistene på rulleski.

Konkurrentene hadde tydelig respekt for ham.

Lett

Northug tok tre gull under VM i Holmenkollen i februar/mars, og det fjerde VM-gullet på kort tid på norsk tid ble av det heller enkle slaget. Feltet hang samlet i rundt åtte kilometer i det Northug karakteriserte som et søndagsturtempo. Da stigningen kom, stakk Northug av.

- Jeg stakk vel egentlig ikke. Det var ikke noe forsøk på det. Jeg prøvde et lite rykk fordi jeg var nysgjerrig på hva de andre tenkte, men det var ingen som var interessert i å følge på. De siste to kilometerne ble likevel ganske tøffe, sa Northug, som også går den 25 kilometer lange fellesstarten i skøyting i onsdagens VM-konkurranse.

- Det blir hardere da. Da bruker vi tyngre hjul. Det blir nok vanskeligere da, mente Northug som prøvde spesialhjulene i den klassiske stilen for aller første gang.

Det gikk så fort at sluttiden ble nærmere ti minutter bedre enn ekspertene spådde på forhånd.

Høyden

Northug skal tilbringe mange flere dager i høyden foran denne sesongen enn han gjorde sist sesong. Og etter mange dager i nettopp høyden, passet disse konkurransene inn i programmet hans. Da passet det godt at VM var lagt inn som en del av Toppidrettsveka i Aure og Kristiansund denne uken.

- Etter mye rolig mengdetrening, passet det godt inn med et par harde konkurranser. Derfor skulle jeg gjerne sett at konkurransen var litt hardere her, sa nordtrønderen.

- Gullene i februar/mars henger nok litt høyere, men dette var moro og det var god erfaring å prøve seg mot spesialistene. Hvis ikke jeg hadde konkurrert her ville jeg nok sittet i sofaen.

Da var det kanskje bedre at det ble et nytt VM-gull på Nordmøre i stedet.