- Jeg har vært utrolig heldig

Stian Vatne fra Molde har spilt som håndballproff i 17 år, lørdag spilte han sin siste kamp.

  Foto: Erik Birkeland

Sport

Siden han forlot Molde for rundt 17 år siden for å spille for Stavanger IF har Stian Vatne spilt i Tyskland, Spania og Sveits og har siden 1994(!) vært med å representere Norge på landslaget. Totalt har han spilt 101 kamper for Norge og scoret 128 mål.

- Hva tenker du nå når du ser tilbake på karrieren?

- Jeg tenker at jeg har vært privilegert og utrolig heldig som har kunnet holde på som proff såpass lenge. Jeg har holdt på i 13 år siden jeg forlot Norge og har nådd alle målene jeg hadde satt meg. Jeg føler meg som sagt veldig privilegert som har fått muligheten til å oppleve så mye, både på og utenfor banen, sier Vatne på telefon fra Berlin.

Lørdag spilte Vatne sin siste kamp for Füchse Berlin, som måtte ta poeng for å sikre tredjeplassen og Champions League-spill neste sesong.

- Vi vant den kampen ganske greit og da gjorde det ingenting at de bak oss også vant. Det har vært en helt fantastisk sesong. Jeg har ikke fått spilt så mye siden januar, på grunn av skaden, men jeg har vært en del av laget hele vegen og det var artig at vi nå tok nok et skritt opp.

Forrige helg tok Vatne farvel med hjemmepublikummet.

- Det var en veldig fin avskjed, sier han. - En veldig fin avslutning. Jeg har mange gode minner fra karrieren og fått flere gode venner jeg vil forsette å holde kontakt med. Det er noe jeg verdsetter høyt nå i etterkant.

- Hva skal du gjøre nå? Fortsette som trener?

- Nå er jeg jobbsøker. Jeg har fått mange henvendelser gjennom håndballen, flere av dem har vært veldig interessante, men foreløpig har jeg lagt håndballen på hylla. I hvert fall inntil jeg har fått sett litt på situasjonen, forteller Vatne.

- Vi blir i Berlin frem til slutten av januar, da er barna ferdig på barnehage og skole. Så kommer vi hjem til Molde.