Røkke vil sponse MoldeAkademiet

Kjell Inge Røkke og Aker ASA går trolig inn i MoldeAkademiet med en større pengesum.
Sport

MOLDE: Under sin hilsen til Molde Fotballklubb under åpninga av Akerhallen i går kveld, avsluttet konsernsjef Leif-Arne Langøy med noen ord om MoldeAkademiet. Røkkes høyre hånd har fått med seg at tiltaket har skapt stor entusiasme i lokalfotballen.

Tema på styremøte.

– Så får vi se om dette prosjektet ikke blir til Akerakademiet etter hvert, sa Langøy med et smil, og ga dermed et signal om at Aker vil gå inn i satsinga med økonomisk støtte. – Har jeg sagt A, så får jeg vel bare si B, svarte Langøy da Romsdals Budstikke ba ham utdype antydninga etterpå. – Vi vurderer å gå inn med penger for å bidra til at akademiet kommer skikkelig opp og gå i startfasen. Da er det ikke unaturlig at navnet blir Akerakademiet, for å markere at vi er med på satsinga, sa Langøy, som bekreftet at saken ville bli tema på styremøtet i Molde Fotball AS seinere på kvelden.

Gledelig overraskelse.

Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde Fotball ante ingenting om ideen på forhånd, men også han luktet lunta etter Langøys tale. – Dette hørtes interessant ut, men jeg vet ikke noe mer om hva som ligger i Langøys uttalelse, sa direktøren. Romsdals Budstikke fikk ikke kontakt med verken Nordstrand Jacobsen eller Langøy etter at styremøtet var avsluttet seint i går kveld.