Gratis kurs for fotballtrenere

Lokalfotballen trenger flere dyktige trenere som kan skape nye talenter. Derfor vil MFK og Fotballkretsen gi gratis utdannelse til alle interesserte.
Sport

MOLDE: Opplegget er et ledd i arbeidet rundt MoldeAkademiet, der de beste guttespillerne i distriktet deltar på ukentlige talentsamlinger i Molde. – Vi ønsker å påvirke flere utøvere i distriktet, og det beste virkemidlet er da å oppdatere trenerne faglig, slik at de kan ta med seg impulsene ut til sine egne treningsmiljø. På den måten kan hele breddefotballen nyte godt av arbeidet, ikke bare de beste spillerne som er med i akademiet, sier Erling Moe i MFK.

Helt gratis.

Han understreker at trenerkurset er gratis og åpent for absolutt alle trenere som vil delta uansett kjønn, klubb, og alder. – Tidligere har klubbene betalt for å utdanne sine kandidater. Nå mener vi at vi gir et kjempegodt tilbud til dem som ønsker å fullføre kurs uten kostnader. Det er også et tilbud til dem som bare vil være med på enkelte samlinger for å hente faglig påfyll og knytte kontakter, sier Moe. Opplegget starter kommende torsdag og skal kjøres annenhver torsdag ettermiddag i Akerhallen, samtidig som MoldeAkademiet gjennomfører sine treningsøkter. – På den første økta er MFKs assistenttrener Tore Hagh og Rival-kaptein Bendik Hareide instruktører. Dagens tema er pasning, mottak og medtak. Vi åpner med en halvtime teori og fortsetter med ei praktisk økt i hallen. Til slutt blir det evaluering med mulighet til å stille spørsmål, forteller Moe.

Teller som kurs.

Daglig leder Erik Hals i Nordmøre og Romsdal Fotballkrets opplyser at utviklingsseminarene fram til juni skal gi åtte trenertiltak som kan godskrives som del av Trener 1-utdanningen i kretsen. – For alle som møter på seks av åtte dager, teller dette som delkurs 2 og 3. Kretsen stiller med både instruktører og materiell til alle, sier Hals. I tillegg til Tore Hagh og Bendik Hareide, skal Knut Hallvard Eikrem og Frode Nakken bidra som instruktører.