En av Norges raskeste menn

Simon Sandvik (19) er Norges nest raskeste mann på 200 meter i øyeblikket. Nå kan han sprinte seg inn på stafettlaget sammen med Jaysuma Ndure.

  Foto: ERIK BIRKELAND

Sport

Molde: Molde-gutten har levert lynraske tider de siste ukene. På seniorstatistikken til friidrettsforbundet har Sandvik årsbeste med 21,71 på 200 meter. Bare Per Solli fra Nesbyen har løpt fortere med 21,65. På 60 metertopper han lista med 7,11, det samme som Henrik Overvåg fra Dimna.

Nå er Sandvik aktuell for det norske «landslaget» som skal løpe i Superligaen i Bergen neste helg, med landets suverent beste sprinter Jaysuman Ndure.

- Veldig spennende. Det er artig å vite at jeg er en av utfordrerne til dette laget. Men det er viktig å huske at flere av de beste ikke har fått godkjent vind på sine løp hittil, påpeker Sandvik.

På 100 meter har Ndure løpt på 10,09 i år. I Golden League-stevnet i Roma torsdag løp han på 10,17. Her er Sandvik nummer fem på lista så langt i år med 10,88.Lite trening i JapanI friidrettsmiljøet regnes det som et lite under at Sandvik presterer så godt som han gjør for øyeblikket.

- Jeg var i Japan som utvekslingsstudent i åtte måneder i fjor. Der havnet jeg på en skole utafor byen Niigata, uten fasiliteter og kultur for friidrett, forteller han. 19-åringen har aldri trent mindre enn han har gjorde i Japan.

- Den eneste bana i nærheten var laget av jord, og da blir det ikke akkurat kvalitet på treninga for en sprinter. Jeg hadde kanskje ei økt i uka i snitt, sier han.

Siden Simon kom hjem i oktober i fjor har han slitt med bronkitt og bihulebetennelse.

- Jeg er overrasket over tidene jeg har prestert i det siste. Framgangen gir absolutt større motivasjon. De siste tre månedene har jeg trent neste hver dag. Jeg har lyst til å se hvor fort jeg kan løpe hvis jeg er frisk og topptrent over tid, sier han.Vil til junior-VMMålet i år er junior-VM i Canada i slutten av juli.

- For å kvalifisere meg dit må jeg senke rekordene mine med cirka to tideler både på 100 og 200 meter, men det er ingen krise om jeg ikke rekker det. Det er junior-EM neste år og nytt VM i 2012. Med fortsatt god utvikling er det realistiske mål, mener Sandvik.

I helga deltar sprinteren i Tyrvinglekene. Han innledet med21,71 på 200 meter på Nadderud i går kveld. Det er ny personlig rekord.Topper statistikkenOgså Molde-Olymps Sondre Nyvold Lid deltar i Tyrvinglekene i helga. Han topper lista i 16-årsklassen på 200 meter (22,78) og er nummer to både på 100 meter (11,50) og 60 meter (7,48).

PS: Sondre Nyvold Lid skal delta i Veidekkelekene på Lillehammer neste helg. Der skal også Simon Sandvik løpe, dersom han ikke blir tatt ut på laget som skal til Bergen og løpe stafett på Fana stadion.