Bernhard Riksfjord leder i fotballkretsen

Bernhard Riksfjord ble på forrige styremøte konstituert som ny kretsleder i Nordmøre og Romsdal Fotballkrets.
Sport

Først ble han leder for dommerkomiteen, så ble han Ap-ordfører i Aukra kommune. Nå er altså Bernhard Riksfjord blitt leder for Nordmøre og Romsdals Fotballkrets, i første omgang fram til valget høst. – Dette blir utrolig kjekt. Jeg har vært nestleder i kretsen siden 1996, så jeg kjenner godt til arbeidet. Vi har et veldig bra styre og en god administrasjon. Vi vil fortsette å jobbe sammen for å opprettholde det gode som allerede er blitt gjort, sier Riksfjord

Verdig arvtaker.

Den tidligere lederen, Stig Nergård fra Sunndal, ble på Forbundstinget i mars valgt inn i Norges Fotballforbunds styre etter å ha sittet i vervet som kretsleder i 10 år. Han ønsket ikke å kombinere de to jobbene og valgte dermed å si ifra seg stillingen som kretsleder. Sjøl om Nergård har gjort en god jobb, blir det ingen krise for Nordmøre og Romsdal Fotballkrets. – Bernhard blir en god arvtaker for Stig. Han har vært nestleder i mange år så det var automatikk i at han tok over lederansvaret. Jeg er helt sikker på at han vil fikse denne jobben greit, sier Erik Hals i Fotballkretsen.

Hovedfokus på bredde.

Kretsens arbeid er først og fremst å samarbeide med klubbene. De involveres også i anleggsbygging og utvikling av trenere og dommere. – Det er spesielt viktig at samarbeidet mellom oss og klubbene fungerer. Dette er et viktig ledd både med tanke på utvikling av bredde, som er vår første prioritet, og toppspillere. Vi ønsker at lokale spillere skal lykkes på høyest mulig nivå. Personlig synes jeg jo at det er veldig artig når gossingen Knut Olav Rindarøy lykkes i MFK, sier Riksfjord – Molde Fotballklubb er flaggbæreren til Nordmøre og Romsdals Fotballkrets, og derfor er naturlig nok uhyre viktig at vi har et samarbeid som fungerer. Så lenge Molde er den eneste toppklubben, så blir nok dette spesielt. Dette er også viktig for klubbene rundt om. Det hadde også vært veldig bra hvis vi hadde klart å få opp en toppklubb på damesida også, men det skjer nok ikke med det første, sier Riksfjord.

Slutt på dømminga.

Mange kjenner Bernhard Riksfjord springende rundt på en fotballbane med fløyte i munnen. Før denne sesongen bestemte han seg for å legge den på hylla. I dag fungerer 62-åringen som ordfører i Aukra kommune, i tillegg til den nye rollen som kretsleder. – Jeg har jo en del å gjøre, så før sesongen bestemte jeg meg for å trekke meg fra min rolle som leder i dommerkomiteen. Jeg vil nå fokusere fullt på de rollene jeg har. Derfor har jeg også sluttet som dommer, sier Riksfjord.