Sjuendeplass og ny «pers» på Live Solheimdal i EM

Live Solheimdal (19) innfridde egne og andres forventninger fullt ut og løp inn til flott sjuendeplass på søndagens 5000 meter i juniorens friidretts-EM i Eskilstuna.

Ny personlig rekord Live Solheimdal spurtet inn til sterk sjuendeplass på søndagens 5000-meter i EM.  Foto: Thore-Erik Thoresen

Sport

Både på lørdagens 3000 meter og i søndagens løp forbedret hun sine personlige rekorder. Tida 9.41,54 var ny «pers» med to sekunder og ga henne niendeplassen. Søndag løp hun inn til tiden 16.45,21 – dermed forbedret hun seg med ti sekunder på 5000-meteren.

– Skikkelig artig

– Alt stemte i dag, jeg hadde overskuddet og jeg fulgte løpsplanen. Det var skikkelig artig, sa Skåla-jenta etter søndagens løp.

– Jeg la opp til 80-runder fra start, og strategien var å finne en god rygg å løpe bak de første rundene. Men da det begynte å gå sakte med de andre i gruppa, forserte jeg og fikk hentet inn flere smågrupper foran meg, forteller Live.

Var nervøs

– Denne gangen stemte løpsopplegget. Som regel har jeg startet for hardt og løpt meg ut av løpet, i dag løp jeg meg inn i løpet. Det var skikkelig inspirerende.

Alina Reh fra Tyskland vant 5000-meteren forholdsvis klart (16.02,01,), med danske Anna Emilie Møller på andreplass.

– Jeg var veldig nervøs før løpet lørdag, det var lenge siden forrige konkurranse, forteller Live, som har vært plaget med sjukdom og har manglet overskuddet etter lag-EM i Russland i juni. Men i helga var hun tilbake i godt slag.