– Et slag i trynet

Hun har vært med på to opprykk, men Christine Rishaug (28) får ikke spille eliteseriehåndball for moderklubben Molde HK.

Ferdig i MHK Christine Rishaug har opplevd mye med Molde HK. Etter opprykket til eliteserien er det ikke lenger plass til 28-åringen.  Foto: ERIK BIRKELAND

Sport

Rishaug er ikke med i troppen til MHK for kommende sesong. Det var en tung beskjed å få for Molde-jenta som har spilt mange sesonger i klubben.

– Det var et slag i trynet. Jeg ble selvfølgelig veldig skuffet.

– Hva synes du om at det ikke er plass til deg på elitelaget?

– Jeg er overrasket over at jeg ikke er ønsket verken i eliteserien eller 2. divisjon. Jeg hadde ikke noe krav om at klubben skulle satse på meg på førstelaget. Jeg var innstilt på å være med og trene og eventuelt spille for andrelaget, sier Rishaug.

Uønsket

Hun var på møte med klubbledelsen forrige mandag og hadde sin siste trening sammen med lagvenninnene lørdag.

– Forklaringa er at de vil satse på yngre spillere og at det derfor ikke vil finnes et sportslig tilbud for meg i MHK om et par år.

– Har du forståelse for at klubben vil satse ungt for å bygge opp framtidas lag?

– Ja, selvfølgelig, det er disse spillerne som må ta over de neste sesongene. Men jeg synes uansett det er rart at jeg ikke får tilbud om å være med og trene i en av gruppene, sier hun.

Craciun får ikke kontrakt

Styreleder Per Gjerde i Molde Håndballklubb Elite forstår at Rishaug er skuffet.

– Christine har gjort mye for MHK og har vært en utrolig viktig spiller de siste årene. Men nå må vi prioritere de yngste spillerne våre, sier Gjerde.

Han bruker 17 år gamle Ragnhild Valle Dahl som eksempel. Hun var nylig på ei ukes treningsopphold i Larvik.

– Vi har en rekke talentfulle jenter i ung alder som vi er nødt til å ta vare på. Vi kan ikke sitte og se på at de forsvinner til andre klubber. Vi har mange bakspillere. Det er rett og slett ikke plass til alle, sier Per Gjerde.

Laura Gina Craciuns (37) semiprofesjonell kontrakt gikk ut etter sist sesong. MHK-ledelsen vil ikke forlenge avtalen med den rumenske strekspilleren.

– Vi skal ha to treningsgrupper, og i elitegruppa blir det cirka 20 spillere. Vi regner med at de siste brikkene er på plass til neste uke, sier styrelederen.

Legger ikke opp

Christine Rishaug gikk gradene i Molde før hun spilte for Træff. Etter et opphold i Danmark har hun vært med på en stor opptur i Molde HK de to siste sesongene.

– Dette er moderklubben min, og det føles rart at jeg ikke skal spille mer for MHK. Nå skal jeg reise på ferie og tenke litt. Men jeg har selvfølgelig lyst til å fortsette å spille håndball, sier hun.

PS: Rumenske Elena Ramona Constantinescu (29) og islandske Birna Berg Haraldsdottir (22) har også forlatt MHK i sommer.