Live løp inn til terreng-bronse

Live Solheimdal fikk en knallstart på terrengløpsesongen.

Live Solheimdal i terrengløp-NM  Foto: Svein Halvor Moe

Johan Bugge er fornøyd med sesongstarten Svein Halvor Moe  Foto: Svein Halvor Moe

Sport

ÅS: Live Solheimdal viste solide takter da hun løp inn til bronsemedalje i junior-NM i terrengløp på lørdag. Skåla-jenta fikk dermed en god sesongstart.

NM-debut

1996-modellen hadde forhåpninger om å kjempe om den gjeveste medaljen da startskuddet smalt. Live som bor både i Steinkjer og hjemme i Romsdalen, visste før start at det ville bli tøft å gå til topps ettersom det var flere sterke løpere i et gledelig stort felt i 18 og 19-årsklassen. Det var faktisk over 20 som stilte til start i Akershus hvor det var bra løpsforhold. Solheimdal som har slitt med å få kontinuitet i treningsarbeidet i sesongoppkjøringen, hadde grunn til å være fornøyd da hun var ferdig med årets aller første NM-start.

-Det er deilig å være i gang med sesongen etter mange måneder med trening. Jeg føler det har gått bedre og bedre i det siste, sa hun som ble nummer tre i den eldste tenåringsklassen. Det var oppløftende for den fremgangsrike Steinkjer Friidrettsklubb-utøveren at det ikke var mer enn fem sekunder frem til Ingrid Halvorsen Folvik fra Gular som vant.

På Ternerife

Elisabeth Angell Berg (Haugesund) kilte seg inn mellom gullvinneren og det lokale håpet som satser mest på 10 000-meter. Hun har for øvrig blinket seg ut et milløp i England i neste måned. Førstkommende helg stiller Solheimdal i Sentrumssprinten. Planen er også at hun skal løpe en del stafetter de neste ukene. Det med tanke på å få flest mulig farts og kvalitetsøkter.

-Live har slitt litt i oppkjøringen til denne sesongen. Det har vært en utfordring å få nok kontinuitet i treningen. Hun var skikkelig på gang rundt jultider før det ble et forholdsvis langt avbrekk i etterkant av norgesmesterskapet innendørs. Sykdom har ført til at det har blitt mindre trening enn ønskelig i vinter. Det meste har klaffet etter at hun før påske reiste til Ternerife på treningsleir. Både på den spanske solkysten og etter at hun kom heim har det fungert for den treningsvillige og målbevisste utøveren, sier Henrik Sandstad.

Har en plan

Nordtrønderen som har vært norsk EM-deltager i maraton, har det sportslige ansvaret for Solheimdal som har et personlig ønske om å kvalifisere seg for U 23-EM i Estland i år. Kvalifiseringsravet kan være innen rekkevidde dersom hun klarer å hente frem sitt beste de neste ukene. Sandstad er tydelig på at det blir viktigst å ha fokus på treningsarbeidet. Sammen har de lagt en god og tydelig plan med tanke på at hun skal være i stand til å prestere best mulig utover sommeren og vinter. Live Solheimdal reiste lørdag kveld til Steinkjer for å forberede seg til kommende helgs løp i hovedstadsgatene.

Bugge på sjuende

-Det var ikke noe toppløp fra min side. Men jeg er allikevel brukbart fornøyd med den nasjonale sesongdebuten, sa Johan Bugge etter at han hadde blitt nummer sju i seniorklassen. Eidsvåg-gutten hadde medalje i blikket da startskuddet smalt. Men forsto etter hvert at det ble for ambisiøst denne gangen. Elektrikeren som har økt treningsdosene det siste året, har NM i Nissedal og ikke minst europamesterskapet i Madeira som årets store mål.

-Jeg synes det er vanskelig å vurdere om jeg er sterkere enn jeg var på samme tidspunkt i fjor. Forhåpentligvis så vil jeg være i stand til å løpe fortere utover i sesongen enn jeg gjorde i fjor, sa Bugge som satser mest på motbakkeløp. Han har hatt Sentrumssprinten i tankene. Men det er mye som taler for at han dropper den og i stedet blinker seg ut et motbakkeløp i Bergen helga etter.